KUDÜS'TE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

 

Görüntülenme: 1270 Tarih: 16 Eylul 2021 15:02
KUDÜS'TE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Dün (15 Eylül Çarşamba) gece işgal altındaki Kudüs'ün Silvan semtinde ve Babu Hitta bölgesinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. 

Babu Hitta bölgesinde, Filistinli gençleri takibe alan ve üzerlerine gaz bombaları atan işgal güçleriyle bu gençler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre gençler çatışmalar esnasında işgalci askerlerin üzerine patlayıcı maddeler attılar. 

Mescidi Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan semtinde de, bu bölgede ve özellikle Bi'ru Eyyub Mahallesi'nde yoğunlaşan işgal güçleriyle gençler arasında şiddetli çatışmalar oldu. 

Gençler işgalcilerin üzerine molotof kokteylleri atarken işgal güçleri de gerçek mermilerle, lastik kaplamalı mermilerle, gaz ve ses bombalarıyla yoğun bir şekilde saldırdılar. 

Bi'ru Eyyub Mahallesi'nde oturanlar işgalcilerin attığı gaz ve ses bombaları sebebiyle her tarafı ateş sardığına dikkat çektiler. 

Bi'ru Eyyub Mahallesi'nde gençler işgal rejiminin yerleştirdiği gözetleme kameralarının bulunduğu direkleri ateşe verdi. 

Yahudilerin Keffaret Günü (Yom Kippur) bayramı için güvenlik tedbirlerini artırma iddiasıyla işgal güçleri Kudüs'te birçok yolu kapattı veya daralttı, kontrol noktaları oluşturdu. 

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri 1 nolu caddeye çıkan yolların önüne demir ve beton bloklar koyarak trafiği yavaşlattı ve yer yer engelledi. 

İşgal güçlerinin Beytu Hanina Köprüsü'nü de tamamen kapattığı ve buradan Kudüs'e giriş ve çıkışları tamamen engellediği bildirildi. 

İşgal güçlerinin Eski Şehir'deki bazı çarşıları da kapattığı ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar