DAVUD ŞİHAB KUDÜS'TEKİ FEDA EYLEMİNİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

 

Görüntülenme: 1085 Tarih: 13 Eylul 2021 08:49
DAVUD ŞİHAB KUDÜS'TEKİ FEDA EYLEMİNİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden Davud Şihab bugün (13 Eylül Pazartesi) yaptığı açıklamada Batı Şeria ve Kudüs'te feda eylemlerinin artmasının siyonist işgal rejiminin uygulamalarına karşı Filistin halkının öfkesinin iyice arttığının bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinli gençler tarafından siyonist işgal güçlerine ve yahudi yerleşimcilere karşı gerçekleştirilen feda eylemleri münasebetiyle kişisel twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Davud Şihab; "İşgalci, azgınlaşmasının ve küstahlığının bedelini ödeyecektir. Filistin halkının, kendisine yönelik olarak izlenen terör ve düşmanlık politikaları karşısında onu kararlılık ve ısrar yönünden daha güçlü kılan güce ve iradeye sahip olduğunu bilecektir." ifadelerine yer verdi. 

Şihab, direniş eylemlerinin Filistin halkının meşru hakkı olduğunu dile getirerek bugün Kudüs'te işgalcilere karşı bıçaklama eylemi gerçekleştiren genci tebrik etti. Bütün her yerde işgale başkaldıran herkesi selamladığını dile getirdi. 

İslami Cihad liderlerinden Şihab, işgali baştan savmanın ve onun belini kırmanın tek yolunun direniş olduğunu vurguladı. 

Bugün öğleden sonra Kudüs'te gerçekleştirilen bir bıçaklama eyleminde üç yahudi yerleşimcinin yaralandığı; eylemi gerçekleştiren gence de işgalci askerlerin ateş ettikleri ve onun da ağır yaralandığı haber verildi. Ondan bir süre önce de Beytlahim'de bir Filistinli gence bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla işgal güçlerinin saldırdıkları, mermiyle yaralanan bu gence ilk yardım ekiplerinin yaklaşmasına ve müdahalede bulunmalarına izin vermedikleri bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar