SİYONİST GENERAL AMOS YADLİN'DEN HAMAS AÇIKLAMASI

İsrail işgal ordusunda yedek tümgeneral olan Amos Yadlin, Hamas'ın bu aşamada İsrail'in konumunu kabul etmesinin mümkün olmadığını ve bunun kendilerini yeni bir çatışmanın eşiğine getireceğini söyledi.  

Görüntülenme: 931 Tarih: 13 Eylul 2021 18:21
SİYONİST GENERAL AMOS YADLİN'DEN HAMAS AÇIKLAMASI

İşgal ordusu radyosunun yayınladığı açıklamaya göre, daha önce askeri istihbarat biriminin başkanlığını yapmış olan Yadlin; "Bu çatışmanın önümüzdeki günlerde olup olmayacağını ise bilemem." ifadesini kullandı. 

Yadlin açıklamasında; "Surların Muhafızı Operasyonu herhangi bir çözüm getiremeden bitmiştir. Her iki taraf da kendisinin zafer kazandığını düşünüyor. Hamas: 'Biz çekingen değiliz. Bir anlaşmaya varmak istiyoruz. Ama kendi özel şartlarımızla.' diyor." ifadelerine yer verdi. 

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi de daha önce yaptığı bir açıklamada Gazze'ye yönelik yeni bir operasyon gerçekleştirebilecekleri tehdidinde bulunmuş ve ordu görevlilerine bu kez operasyonun başarısız olmaması için gerekli tüm planları yapmaları ve bitirmeleri emrini verdiğini ileri sürmüştü. Ancak çok geçmeden Genelkurmay Başkan Yardımcısı Herzl Halevi de Gazze'yle yeniden karşı karşıya gelmeye arzulu olmadıklarını dile getirerek adeta başkanının horozlanmalarının boşuna olduğunu gözler önüne sermişti. 

Filistin direnişi de konuyla ilgili açıklamalarında, işgal güçlerinin Kudüs Kılıcı Harekatı karşısında aldığı yaraların sarsıntısından henüz kurtulamadığını, dolayısıyla yeni bir operasyona kalkışmasının kolay olmayacağını, böyle bir şeye kalkışması durumunda kendilerinin de kararlılıkla karşı koyacaklarını dile getirmişti. 

Siyonist işgalciler, 10 Mayıs 2021 tarihinde başlattıkları ve direniş karşısında daha fazla tahammül etmelerinin kolay olmayacağını anlamaları üzerine 11 gün sonra ateşkesi kabul etmek zorunda kaldıkları saldırıyı Surların Muhafızı Operasyonu olarak adlandırıyor. Filistin direnişi de bu saldırıya karşı gerçekleştirdiği savunma harekatını Kudüs Kılıcı Harekatı olarak isimlendiriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar