SİYONİSTLER YEMEN'İN HANGİ BÖLGELERİNE NÜFUZ ETTİ?

Yemen hükümetinin Tahran Büyükelçisi İbrahim Muhammed El-Dailami, işgalci rejim İsrail'in Yemen topraklarındaki varlığını doğruladı. 

Görüntülenme: 1258 Tarih: 13 Eylul 2021 19:14
SİYONİSTLER YEMEN'İN HANGİ BÖLGELERİNE NÜFUZ ETTİ?

Husi liderliğindeki Yemen hükümetinin Tahran Büyükelçisi İbrahim Muhammed El-Dailami, işgalci rejim İsrail'in Yemen topraklarında, özellikle stratejik konumdaki adalarında bulunduğu iddiasıyla ilgili bilgileri  doğruladı.

Tahran Times gazetesine verdiği röportajda Dailami, Arap Denizi'ndeki Haniş Adası, Mayun Adası ve Sokotra Adası'nda İsrail varlığının olduğunu söyledi.

Dailami "Bu varlık artık gizli değil ve saldırganlar askeri güçlerinin Yemen topraklarındaki varlığından utanmıyorlar. Dolayısıyla, Yemen hükümetinin ilk şartı, bu güçlerin Amerikan, İngiliz, Suudi, BAE veya İsrail olup olmadığına bakılmaksızın dış güçlerin öncelikli olarak çıkmasıdır" dedi.

Yemenli diplomata göre, ABD güçleri şu anda güneydeki Lahj eyaletindeki El-Anad hava üssünde ve Suudi kuvvetlerinin de bulunduğu doğudaki Mahra havaalanında faaliyet gösteriyor. Ayrıca, Umman ile sınırı paylaşan Mahra eyaletinde yakın zamanda İngiliz hızlı tepki güçlerinin bulunduğunu iddia etti.

Dailami, askeri operasyonlarda geri adım atmasına rağmen, Emirati kuvvetlerinin hala Sokotra Adası, Mayun Adasıve Hadhramaut eyaletindeki Mukalla havaalanında ve Aden havaalanında bulunduğunu söyledi.

Fiili, Sanaa merkezli hükümet daha önce Bae'yi, İsrailli turistlerin Sokotra'ya yasadışı transferi de dahil olmak üzere Sokotra Adası ve Bab El Mandeb Boğazı'ndaki faaliyetleri nedeniyle kınadı. BAE ile İsrail arasında geçen yıl yaşanan normalleşmenin ardından, iki ülkenin stratejik konumdaki Sokotra adasında bir casus üssü kurulması yönünde çalıştıkları yönünde haberler ortaya çıktı.

Geçen hafta resmi olarak Ensarallah olarak bilinen Husi hareketinin lideri Seyyid Abdülmelik El-Husi televizyonda yaptığı konuşmada, Suudilerin ve diğer koalisyon üyelerinin ABD ve İsrail ile Müslüman dünyasına karşı işbirliği içinde olduklarını söyledi.

El-Husi, "ABD ve Siyonist rejimin yaptığı adaletsizlik, tüm Müslüman dünyasının dini inançları, güvenliği, özgürlüğü ve onuru için tehlikeli bir tehdit oluşturuyor. Suudi rejiminin ABD ve İsrail ile işbirliği içinde olduğuna şüphe yok" dedi.

"Tüm ülkemizi özgürleştireceğiz ve [Suudi liderliğindeki] saldırganlık koalisyonunun işgal ettiği tüm alanları ele geçireceğiz."

 

/Middle East Monitor-İsrailpost

/Tercüme ve edit: Abdullah Yiğit

Yorumlar