HAZIM KASIM: İŞGALCİ İSRAİL ACİZLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (13 Eylül Pazartesi) yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarının devam etmesinin, özgürlük kalkışmasını bastırmaktan aciz kalmasının ve yeni birtakım denklemler kurma çabalarının başarısız olmasının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 998 Tarih: 13 Eylul 2021 16:22
HAZIM KASIM: İŞGALCİ İSRAİL ACİZLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Hareketin sözcüsü Hazim Kasım bugün yaptığı açıklamada; "İşgalci özgürlük tüneli eyleminden sonra içine düştüğü acziyet ve başarısızlığın ve özgürlük kalkışmasını durdurma konusundaki aczinin üzerini örtme çabası içindedir." dedi.

Kasım açıklamasında; "Gazze'de direnişin işgalcilerin saldırılarına karşılık vermesi ve Batı Şeria'nın bütün şehirlerinde ve Kudüs'te çatışmaların devam etmesi kahraman esirlerimize destek amaçlı özgürlük kalkışmasının devam ettiğini ve işgalcinin halkımıza ve direnişimize karşı yeni denklemler kurmada başarısız olduğunu göstermektedir." dedi. 

Siyonist işgal rejimi birkaç gecedir, Gazze'ye yönelik hava saldırıları düzenleyerek büyük maddi hasarlara neden oluyor. Dün gece de bölgede birçok yere hava saldırısı düzenledi. İşgalcilerin saldırılarına karşı direniş güçlerinin de karadan uçaksavarlarla karşılık verdikleri haber verildi.

Bu arada Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te esirlere destek amacıyla birkaç günden beri önemli bir hareketlilik yaşanıyor ve işgal güçlerinin esirlere yönelik baskı ve şiddetini protesto eden gösteriler düzenleniyor.

6 Eylül Pazartesi günü Celbu' Hapishanesi'nden altı esirin tünelle kaçması sonrası işgal rejiminin de esirlere yönelik baskı ve şiddeti artırması üzerine Filistin'in her tarafında esirlere destek amacıyla bir hareketlilik başlatılmasına karar verilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar