KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN VE ÇATIŞMA

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te dün gece ve bugün (13 Eylül Pazartesi) sabaha doğru değişik bölgelerde işgal güçlerinin baskınlar düzenlemesinden dolayı Filistinlilerle saldırgan işgal askerleri ve yahudi yerleşimciler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 1144 Tarih: 13 Eylul 2021 15:48
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN VE ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasının yakınında çatışmalar meydana geldi. 

Filistinli gençler kontrol noktasının yakınında araba lastikleri yaktıkları gibi işgalci askerleri de taşladılar. 

Kudüs'te de işgal güçlerinin, Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde yer alan Eyyub Kuyusu Mahallesi'ne baskın düzenlemeleri sebebiyle Filistinlilerle baskıncı işgal askerleri arasında çatışmalar meydana geldi. Buradaki çatışmalar Kudüs'ün kuzeydoğusundaki İseviyye Mahallesi'ne doğru yayıldı. İşgal güçleri burada bir Filistinli genci ailesinin evine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinde, şehrin tam merkezine Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle bir kanserli ur gibi yerleştirilmiş olan Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezinde ikamet eden yerleşimcilerden birinin arabası Filistinli gençlerin ateş etmesi sonucu hasar gördü. 

El-Halil'in güneyinde El-Fevar Üçgeni mıntıkasında da Filistinli gençler işgalcilerin bir gözetim noktasına ateş ettiler. 

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'nin kuzeyindeki El-Celeme kontrol noktasında bir Filistinli genç işgal güçlerinin attığı lastik kaplamalı mermiyle yaralandı. 

Cenin'in batısındaki Keferdan beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine de ateş edildi. 

Kalendiya'nın kuzey kontrol noktasında da çatışmalar meydana geldi ve işgal güçleri gaz bombası attılar. 

Benzer bir çatışma da güneydeki Beytlahim şehrinin girişinde yaşandı. 

Batı Şeria bölgesinde esirlere destek amacıyla birkaç günden beri önemli bir hareketlilik yaşanıyor ve işgal güçlerinin esirlere yönelik baskı ve şiddetini protesto eden gösteriler düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar