ŞABAK'IN İŞKENCE ETTİĞİ ZEKERİYA EZZÜBEYDİ HASTANEYE KALDIRILDI

Filistinli beş esirle birlikte Celbu’ Cezaevi’nden kaçmayı başaran esir Zekeriya ez-Zübeydi’nin aldığı darbeler nedeni ile hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Görüntülenme: 1167 Tarih: 13 Eylul 2021 01:17
ŞABAK'IN İŞKENCE ETTİĞİ ZEKERİYA EZZÜBEYDİ HASTANEYE KALDIRILDI

İşgal ordusu, esir Zekeriya ez-Zübeydi’nin bugün sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Hayfa kentindeki Rambam Hastanesi’ne kaldırıldığını duyurdu.

Açıklamada, Filistinli beş esirle birlikte Celbu’ Cezaevi’nden kaçmayı başaran ve Cumartesi günü en-Nasıra kenti yakınlarında işgal güçlerince yeniden gözaltına alınan esir ez-Zübeydi’nin sağlık durumu hakkında daha fazla bilgi verilmedi.

İşgal güçlerinin esir Zekeriya ez-Zübeydi’nin gözaltına alındığı ana dair yayınladığı fotoğraflarda ez-Zübeydi’nin darp edildiğini gösteren belirtiler olduğu ifade edildi.

Fetih Hareketi’nin askeri kanadı el-Aksa Şehitleri Tugayı’nın önde gelen isimlerinden biri olan ez-Zübeydi, İslami Cihad üyesi beş esirle birlikte Celbu’ Cezaevi’nden kazdıkları tünel aracılığıyla kaçmayı başarmıştı.

Bu arada, Batı Şeria’nın Tubas ve Kuzey el-Ağvar vilayetinde işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek amacıyla bugün genel grev düzenlendi.

Yerel kaynaklar, genel grevin vilayetteki Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi’nin çağrısı üzerine gerçekleştirildiğini ve işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek amacı taşıdığını söyledi.

Genel grev sebebiyle Tubas ve Kuzey el-Ağvar vilayetinde dükkanların kepenklerini kapattığı ve hayatın adeta durma noktasına geldiği belirtildi.

parstoday

Yorumlar