FİLİSTİNLİ ESİRLERİ SAVUNMAK İÇİN TÜM SEÇENEKLER MASADA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüsam Bedran, işgal rejimi zindanlarında tutulan esirleri savunmak için tüm seçeneklerin masada olduğunu belirterek, “Onları bu savaşı yalnız başlarına vermeye terk etmek olmaz” dedi. 

Görüntülenme: 1045 Tarih: 12 Eylul 2021 08:11
FİLİSTİNLİ ESİRLERİ SAVUNMAK İÇİN TÜM SEÇENEKLER MASADA

Özellikle altı esirin cezaevinden kaçmalarının ardından Filistinli esirlerin içinde bulundukları koşulların zor ve hassas olduğuna dikkat çeken Bedran, Hamas’ın işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerle iletişim halinde olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.
 

Bedran, işgal güçlerinin özgürlüğe kavuşan esirlerden dördünü yeniden gözaltına almasının esirlerin kararlılıklarını ve iradelerini kıramayacağını belirterek, esirlerin cezaevinden kaçışlarının işgal rejiminin güvenlik sistemini deldiğini ifade etti.
 

İşgal rejimi zindanlarında esirlere yönelik saldırılarda artış olduğuna işaret eden Bedran, buna karşılık esirlerin de işgalcilere boyun eğmemekte ve mevcut koşullara teslim olmamakta kararlı olduklarını bildirdi.
 

Esirlerin işgal rejimi zindanlarındaki tüm eylemlerinin Filistin halkından büyük destek gördüğünü söyleyen Bedran, esirlerin haklı davalarına ve özgürlüğe kavuşma mücadelelerine halkın sahip çıktığını kaydetti.
 

Hamas lideri, esir takası konusunda Mısır’ın arabuluculuğuyla dolaylı görüşmelerin devam ettiğini ve anlaşmanın önündeki asıl engelin İsrail olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar