KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, “Özgürlük Tüneli” kahramanlarını kapsamayan bir esir takası anlaşması yapılmayacağını ve söz konusu kahramanların işgal rejimi zindanlarından başları dik çıkacaklarını söyledi. 

Görüntülenme: 3240 Tarih: 12 Eylul 2021 05:19
KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ebu Ubeyde, dün akşam konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal zindanlarından kaçmayı başaran esirlerden bazılarının yeniden gözaltına alınmalarının gerçekleştirdikleri şerefli eylemi gölgeleyemeyeceğini ve İsrail güvenlik sisteminin utancını gizleyemeyeceğini belirtti.
Esirleri yerin üstünden özgürlüklerine kavuşturmayı taahhüt eden Ebu Ubeyde, “Özgürlük Tüneli kahramanları yerin altından özgürlüklerine kavuşmuşlardı. Bu kez esaretten kurtuluşlarının Allah’ın izniyle yakında yerin üstünden olacağına dair esirlere söz veriyoruz” dedi.
Cenin Kampı’nın ve devrimcilerinin yalnız olmadıklarını kaydeden Ebu Ubeyde, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın işgal güçlerinin Cenin Kampı’na ve devrimcilerine saldırmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Açıklamalarını Filistinli esirlere seslenerek bitiren Ebu Ubeyde, esirlerin onurlu intifadalarını desteklediklerini kaydederek, “Sizin yanınızdayız ve sizi asla kendi başınıza bırakmayacağız. Düşmanın sizi yalnız yakalamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar