FİLİSTİNLİ 4 ESİRİN HAYATINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Filistin Esirler Kulübü, işgal cezaevinden kaçan altı esirden dördünün yeniden yakalanması üzerine yaptığı açıklamada, yakalanan bu dört esirin geleceğiyle ilgili ciddi endişeler olduğunu dile getirdi. 

Görüntülenme: 917 Tarih: 12 Eylul 2021 13:33
FİLİSTİNLİ 4 ESİRİN HAYATINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Açıklamada, bu esirlerin şiddetli işkencelere maruz kalması, mahrumiyet düzeyinin yüksek olduğu hücre hapislerine kapatılmaları, uzun süre avukatlarıyla görüşmelerinin engellenmesi vs. gibi önemli haksızlıklara maruz bırakılmaları endişesinin olduğu vurgulandı. 

Esirler Kulübü, başta BM olmak üzere insan haklarıyla ilgilenen tüm uluslararası kuruluşları işgal rejiminin bu esirlere yönelik haksızlıklarının önüne geçmek için sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. Bu arada işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin tümünün maruz kaldığı büyük haksızlıkların, baskı ve şiddet uygulamalarının son bulması için de acil müdahalede bulunulması çağrısı yaptı. 

Kulüp, işgal rejiminin esirlerin aileleri tarafından ziyaret edilmesini tamamen askıya aldığı gibi avukatlarıyla görüşmelerine de büyük ölçüde engel olunduğuna dikkat çekti. 

Daha önce de Filistin'deki muhtelif sivil toplum kuruluşları ve insan hakları kurumları BM'den, esirlere yapılan haksızlıkların son bulması için acilen müdahalede bulunmasını istemişti. 

İşgal güçleri, Celbu' Hapishanesi'nden kaçan altı esiri yeniden yakalayabilmek için pazartesi sabahından beri Batı Şeria'da ve hapishanenin bulunduğu Bisan çevresinde yoğun aramalar yapıyordu. Bu amaçla yüzlerce askeri kontrol noktası oluşturdu ve buralardan geçen bütün araçları kontrol etmeye başladı. 

Bütün bu aramalar sonunda işgal güçleri dün akşam, kaçan esirlerden ikisini yakaladığını duyurmasının ardından bugün (11 Eylül Cumartesi) sabah ikisini daha ele geçirdiğini açıkladı. 

Dün akşam ele geçirilenlerin Mahmud El-Arıda ile Yakub Kadiri, bugün sabah ele geçirilenlerin ise Zekeriyya Ez-Zebidi ve  Muhammed Arıda olduğu belirtildi. Bunlardan Zekeriyya Ez-Zebidi, Fetih'in askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na diğer üçü ise İslami Cihad Hareketi'ne mensup.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar