ŞEYH ALİ DAMUŞ: ABD KUŞATMASINI KIRMA MERHALESİNE GELDİK

Lübnan’ın Hizbullah hareketi icra konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, İran’ın Lübnan’a yakıt tankeri göndermesi ile birlikte ABD kuşatmasını kırma merhalesine geldiklerini belirtti. 

Görüntülenme: 1075 Tarih: 11 Eylul 2021 19:20
ŞEYH ALİ DAMUŞ: ABD KUŞATMASINI KIRMA MERHALESİNE GELDİK

İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan’a yakıt tankeri göndermesini değerlendiren Şeyh Damuş, bu hareket Amerikalıları rezil rüsva ettiğini ve Washington’un Lübnan’a baskı uygulama çabasını boşa çıkardığını belirtti.

Şeyh Damuş, İran’ın Lübnan’a yakıt göndermesinin en önemli sonucu, Lübnan milletinin yaşadığı krizin perde arkasında Amerika ve işbirlikçileri yer aldığını gün yüzüne çıkarması olduğunu kaydetti.

Bundan önce de Lübnan müftüsü Şeyh Ahmet Kaplan, bugün Lübnan’a karşı yürütülen savaş Amerikan patentli bir savaş olduğunu belirterek, İran’ın Lübnan’a yakıt tankeri göndermesi Amerika’nın Lübnan üzerinde yıllardır süren sultasına son vereceğini vurgulamıştı.

Lübnan direnişi de İran’ın petrol tankerleri Lübnan’ın yaptırıma maruz kalmasına umut bağlayanların gerçek yüzünü ifşa ettiğini belirtti.

Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da 19 Ağustos 2021’de yaptığı açıklamada, İran’ın petrol tankerleri Lübnan’a doğru yola çıktığını belirterek, bu gemilere her türlü taciz veya saldırı hakkında sert uyarılarda bulunmuştu.

Lübnan son bir yılda Beyrut patlamasının ardından hükümetin istifa etmesinden sonra birçok siyasi ve iktisadi sorunla karşı karşıya kalırken, ABD yaptırımları da bu ülkenin sorunlarını daha da tırmandırdı.

parstoday

Yorumlar