HAMAS'TAN BATI ŞERİA HALKINA ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 996 Tarih: 11 Eylul 2021 15:24
HAMAS'TAN BATI ŞERİA HALKINA ÇAĞRI

Celbu' Hapishanesi'nden kaçmayı başardıktan sonra, Siyonist işgal güçleri tarafından dördünün yeniden yakalandığı açıklanan altı kahraman esire selamlarını iletirken Batı Şeria'nın bütün şehirlerinde ve köylerinde esirlerin davasına sahip çıkmak ve onlara destek vermek için hareketliliğin, eylem ve gösterilerin artırılmasını istedi. 

Hareketin sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada işgal zindanlarındaki bütün esirleri, özgürlük tüneli vasıtasıyla kaçmayı başaran esirleri de özel anlamda selamladığını dile getirerek, birilerinin tutuklanmasının İsrail işgaline karşı önü açık ve uzun vadeli mücadelenin dönemeçlerinden biri olduğunu vurguladı. 

Berhum; "Bu, sadece halkımız ve Batı Şeria'daki ahalimiz için işgal karşısındaki direniş ve intifadalarını sürdürme konusunda bir savunma gücü oluşturacaktır. Esirlerimize destek ve onların haklarını savunma, topraklarını ve mukaddesatını koruma konusunda enerji kazandıracaktır." dedi.

Berhum, özgürlük tünelinden kaçmayı başaran altı esirin eyleminin tarihe işgalcinin ve onun güvenlik teşkilatının heybetini kıran kahramanca bir eylem olarak geçeceğine dikkat çekti. 

Bu arada işgal rejiminin esirlere yönelik muamelelerine ve firar eden esirleri yeniden yakalamasına karşı tepki amacıyla Batı Şeria'nın her tarafında geniş çaplı kitlesel eylemler düzenlenmesi çağrısı yapıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar