6 FİLİSTİNLİ ESİR TARİHE GEÇTİ

 

Görüntülenme: 1024 Tarih: 11 Eylul 2021 14:30
6 FİLİSTİNLİ ESİR TARİHE GEÇTİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Fazi' Savafita, siyonist işgal güçlerinin geçtiğimiz pazartesi işgal rejiminin Celbu' Hapishanesi'nden kaçan altı esirden dördünün yakalandığını duyurmasından sonra yaptığı açıklamada, bu esirlerin yakalanmasının işgalcinin cezaevleri idaresinin ve istihbarat teşkilatının başarısızlıklarının üstünü örtemeyeceğini dile getirdi. 

Savafita yaptığı açıklamada, kahramanların yakalanmasının direnişin turlarından bir tur olduğuna işaret ederek savaşta bu tür iniş çıkışların gözlenmesinin gayet normal olduğunu vurguladı. 

Hamas lideri, işgale karşı gerçekleştirilen Kudüs Kılıcı Harekatı'ndan sonra sadece Kudüs'te başlayıp Gazze'de devam eden birçok atak yapıldığını, Celbu' Hapishanesi'nden firar olayının da bunların sonuncusu olmayacağını ifade etti. 

Savafita, tünel kazarak hapishaneden kaçmayı başaran esirlerin eylemlerinin tarihe geçecek önemli bir başarı olduğunu ve bu eylemle işgal rejiminin emniyet teşkilatına ağır bir darbe vurulmasının başarıldığını hatırlattı. 

İşgal güçleri, Celbu' Hapishanesi'nden kaçan altı esiri yeniden yakalayabilmek için pazartesi sabahından beri Batı Şeria'da ve hapishanenin bulunduğu Bisan çevresinde yoğun aramalar yapıyordu. Bu amaçla yüzlerce askeri kontrol noktası oluşturdu ve buralardan geçen bütün araçları kontrol etmeye başladı. 

Bütün bu aramalar sonunda işgal güçleri dün akşam kaçan esirlerden ikisini yakaladığını duyurmasının ardından bugün (11 Eylül Cumartesi) sabah ikisini daha ele geçirdiğini açıkladı. 

Dün akşam ele geçirilenlerin Mahmud El-Arıda ile Yakub Kadiri, bugün sabah ele geçirilenlerin ise Zekeriyya Ez-Zebidi ve  Muhammed Arıda olduğu belirtildi. Bunlardan Zekeriyya Ez-Zebidi, Fetih'in askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na diğer üçü ise İslami Cihad Hareketi'ne mensup.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar