DR. HAZİM EL CULANİ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 1120 Tarih: 11 Eylul 2021 22:40
DR. HAZİM EL CULANİ ŞEHİT OLDU

Siyonistlere ait Yedinci Kanal'ın yayınladığı bir haberde Kudüs'ün Eski Şehir kısmında bir İsrail polisinin, bıçaklı saldırı eyleminde yaralandığı duyuruldu. 

Yedinci Kanal'ın haberinde, 50 yaşlarındaki eylemciye bıçaklama eylemi esnasında olay yerine gelen polis tarafından ateş edildiği ve orta derecede yaralandığı belirtilirken, saldırıya maruz kalan polisin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi. 

Haberde eylemcinin işgal polisi tarafından gözaltına alındığı belirtildi. 

Bıçaklama eylemi sonrasında işgal rejiminin güvenlik organları alarm durumuna geçerek Kudüs'ün Eski Şehir kısmındaki polis güçlerini artırdılar. Özellikle Babu'l-Meclis mıntıkasındaki polis gücü ciddi şekilde artırıldı. Bu arada işgal güçlerinin Mescidi Aksa'nın bütün kapılarını da kapattıkları haber verildi. 

Diğer yandan Esirlerin İşleri Heyeti tarafından yapılan açıklamada kısa bir süre önce Kudüs'te işgal güçleri tarafından üzerine ateş edilen kişinin Dr. Hazim El-Culani olduğu, yarasının riskli olduğu ve Aynu Karim Hastanesi'ne götürüldüğü ifade edildi. 

Bugün (10 Eylül Cuma) Filistin'de esirlerin mücadelelerine destek amacıyla Öfke Cuması ilan edildiğinden Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de büyük çaplı gösteriler ve eylemler düzenlendi. Batı Şeria ve Kudüs'teki eylemlere işgalcilerin müdahalesi sebebiyle çatışmalar oldu ve çok sayıda Filistinli yaralandı.

Daha sonra yerel kaynaklar tarafından verilen haberlerde eylem gerçekleştirdiği belirtilen Kudüslü Doktor Hazim El-Culani'nin şehit olduğu duyuruldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar