ŞEYH NAİM KASIM: ABD KUŞATMASIYLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Cuma günü yaptığı açıklamada, İran'ın ABD'nin Lübnan’a yönelik kuşatmasını azaltmak için gönderdiği yakıt gemilerinin, ABD baskısına ve bu ülkenin insanlığa karşı suçları karşısında siyasi, sosyal ve ahlaki bir başarı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1016 Tarih: 11 Eylul 2021 13:46
ŞEYH NAİM KASIM: ABD KUŞATMASIYLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "Kuşatma, İstifçilik ve Yolsuzluğa Karşı Direnen Lübnan'ı Savunmak İçin İttihat" konulu Arap Konferansında yaptığı konuşmada, Lübnan'daki mevcut gelişmelerin ABD-İsrail projesiyle taban tabana zıt ilerlediğini söyledi.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Amerikalılar, İran'a ait yakıt gemilerinin Lübnan kuşatmasını kırdığını ve bu hayati maddeyi Lübnanlılar için sağladığını görünce şaşırdılar ve bu onlar için bir ölüm çanıydı.

Aslında yakıt gemileri, Amerika’nın baskısı ve insanlığa karşı suçları karşısında siyasi, sosyal ve ahlaki bir başarıydı.’

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, direnişin Lübnan kuşatmasını azaltmadaki yardımı hakkında şunları söyledi: ‘Elimizden geleni yaptık, daha fazlasını yapacağız ve İsrail işgalcilerine yaptığımız gibi Amerikan kuşatmasıyla da doğru şekilde mücadele edeceğiz.

Yargıyı reforme etmeli ve onu yolsuzluğa karşı korumalıyız. Yolsuzluğu cezalandırma mekanizması şeffaf olmalıdır.

Hizbullah, dava açılmasını, yolsuzluğa karşı çıkılmasını ve yolsuzluk yapanlara destek verilmemesini istiyor ancak biz bir mahkeme değiliz. Yolsuzlukla mücadelenin bizim yetkimizde olmayan ama etkili olduğumuz kendi bir mekanizması var.’

Şeyh Naim Kasım ayrıca, Lübnan'ın koşulsuz her türlü yardımı desteklediğini belirterek, Arap ülkelerine, özellikle Lübnan'ın komşularına doğuya yönelmeleri için dayanışma ve işbirliği içinde olmaları çağrısında bulundu.

Geçen yıl, Beyrut limanının bombalanmasının ve hükümetin istifa etmesinin ardından Lübnan birçok ekonomik ve siyasi sorunla boğuşuyor ve ABD yaptırımları bu ülkenin sorunlarını daha da kötüleştirdi.

Bu sorunlar, Lübnan lirasının dolar karşısında keskin bir şekilde değer kaybettiği, Lübnan'da ilaç ve yakıt krizinin yaşandığı ve ABD baskısı ve yeni bir hükümetin kurulmaması nedeniyle bu ülkenin sorunlarının her geçen gün arttığı noktaya kadar tırmandı.

Bu sorunların ardından Lübnan Hizbullah’ı hükümeti defalarca yakıt krizini düşünmeye çağırdı. Ancak, defalarca uyarıların ardından Hizbullah, halkın çektiği acıyı azaltmak için İran'dan akaryakıt satın aldı ve Seyyid Hasan Nasrallah Aşura Gününde akaryakıt satın aldığını ve yakıt taşıyan gemilerin İran'dan Lübnan'a hareket edeceğini açıklayarak, bu gemilere yönelik herhangi bir saldırı konusunda ABD ve Siyonist rejimi uyardı.

rasthaber

Yorumlar