İSLAMİ CİHAD'TAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI

Filistin İslami Cihad Hareketinin liderlerinden biri, özgür mahkumların bir damla kanının dökülmesi durumunda direnişin silahlarının Siyonistlere sert bir yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1043 Tarih: 11 Eylul 2021 18:35
İSLAMİ CİHAD'TAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI

Filistin İslami Cihad Hareketinin üst düzey bir yetkilisi olan Halid el-Bataş cuma günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimi altı mahkûma herhangi bir zarar verilmesi konusunda uyardı.

Halid el-Bataş el-Meyadin kanalına şunları söyledi: ‘Direnişin silahları bekliyor ve altı mahkûmun her birinden bir damla kanın dökülmesi durumunda bu silahlar harekete geçecektir, bu nedenle işgalcileri mahkumlara zarar vermemeleri konusunda uyarıyoruz.

Filistinli mahkumlar Siyonistlerin misillemesine maruz kaldı ve Tel Aviv rejimi, firar eden özgür mahkumlar karşılığında diğer mahkumlara baskı yaptı.’

Halid el-Bataş, insan hakları örgütlerine ve ülkelere, Filistinli savaş esirlerine yönelik baskıcı eylemlerini durdurması için Tel Aviv rejimine baskı yapma çağrısında bulundu.

Altı Filistinli mahkûmun yüksek güvenlikli Gilboa hapishanesinden Pazartesi sabahı kaçmasından bu yana, Siyonistler onları bulmak için seferber olurken, işgal altındaki bölgelerdeki hapishaneler son derece gergin hale geldi ve yetkililer, mahkumların kaçmalarını önlemek için tutukluları farklı cezaevlerine gönderiyor. Sonuç olarak, Nakab ve Raymon cezaevlerindeki Filistinli mahkumlar, memurlarla şiddetli bir şekilde çatıştı ve hücrelerini ateşe ve dün Raymon hapishanesindeki Filistinli mahkumlar birkaç hücreyi ateşe verdi. İsmi açıklanmayan bir cezaevi görevlisi, isminin açıklanmaması koşuluyla İsrail radyosuna, şimdiye kadar cezaevlerinde böyle bir durum görmediğini söyledi.

Dün Filistin İslami Cihad Hareketinin daveti üzerine Batı Şeria ve Gazze halkı "Tutuklularla Dayanışma Cuması" konulu mitinge katıldı. 

rasthaber

Yorumlar