ESİRLERE DESTEK VERMEK İÇİN GÖSTERİ DÜZENLEYEN HALK İLE SİYONİST ASKERLER ARASINDA ÇATIŞMALAR YAŞANDI (VİDEO)

Batı Şeria'daki Filistinli esirleri desteklemek için düzenlenen Filistinli protestoculara karşı siyonist İsrail askerlerinin saldırısında en az 40 Filistinli yaralandı. 

Görüntülenme: 940 Tarih: 11 Eylul 2021 17:11
ESİRLERE DESTEK VERMEK İÇİN GÖSTERİ DÜZENLEYEN HALK İLE SİYONİST ASKERLER ARASINDA ÇATIŞMALAR YAŞANDI  (VİDEO)

Filistin El'Yovm'e göre,  dün Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'nın avluları, Siyonist rejim tarafından zindanlarındaki Filistinli esirlere destek amacıyla görkemli bir gösteriye sahne oldu.

Göstericiler, işgalci rejimin cezaevi yönetiminin acımasız saldırısıyla karşı karşıya kalan tutsaklarla direniş ve dayanışmayı desteklemek için sloganlar attılar.

Filistinli gençler ayrıca Filistin Yönetimi'nin işgalci rejimle güvenlik koordinasyonuna karşı sloganlar attı ve direnişe ve işgalcilere karşı koyma gereğini vurguladı.

Yürüyüş sırasında Mescid-i Aksa'nın avlularında konuşlanan Siyonist askerler, Kubbet-üs Sahra'nın çatısına ve Babu'r-Rahma mescidinin çevresine bile çıktılar.

Diğer Batı Şeria illeri de mahkumları destekleyen faaliyetlere, ulusal ve İslami grupların daveti üzerine devam eden baskıya muhalefete tanık oldu.

Filistin Kızılayı, Nablus vilayetinin Bita ve Beit Dejan kasabalarında dün Filistin yürüyüşlerine işgal güçlerinin düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinlinin göz yaşartıcı gazla yaralandığını veya solunum tehlikesi geçirdiğini bildirdi. 

parstoday

Yorumlar