USAME HAMDAN'DAN 6 FİLİSTİNLİ ESİR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 1036 Tarih: 10 Eylul 2021 08:02
USAME HAMDAN'DAN 6 FİLİSTİNLİ ESİR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin'de son dönemde yaşanan gelişmeler ve özellikle esirlerin mücadelesi hakkında Filistin Enformasyon Merkezi'nin sorularını cevaplayan, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Usame Hamdan, Celbu' Hapishanesi'nden kaçmayı başaran altı esirin işgal rejimine ve onun emniyet mekanizmasına ağır bir darbe indirmeyi başardığına dikkat çekti.

Hamdan; "Halkımız ve onun direniş grupları İsrail işgalinin esirlerimizin ve özgürlerleştirilenlerin hayatlarına dokunmasına izin vermeyecektir." dedi. Bu arada esirlerin mücadeleyi sertleştirmelerinin de işgalcinin saldırgan tutumuna karşı gösterilen kararlılık ve direniş çerçevesinde atılan adımlar olduğunu vurguladı. 

Direniş liderlerinin ve hareketlerinin esirleri savunduğuna işaret eden Hamdan, esirlerin özgürleştirilmesi için Arap dünyasında ve uluslararası çapta hükümetler nezdinde bir siyasi hamle başlatılması için çalışmalar yapıldığını dile getirdi. 

Hamdan, bu arada işgal rejimiyle Filistin direnişi arasında esir takasının gerçekleşmesi için çabaların da sürdüğünü hatırlattı. 

Kudüs Kılıcı Harekatı'nın siyonist işgal rejiminin yenilemez olduğu iddiasını çürüttüğünü vurgulayan Hamdan, bu arada altı esirin kaçmayı başarmasının da onun vurduğu zincirlerin kırılamayacağı zannını geçersiz kıldığını ifade etti. 

Hamdan; "Halkımız, toprağı işgal eden ve davamızın bütün haklarını çiğneyen işgali mağlup etme gücüne sahiptir. Halkımız bütün her şeyi iyi planlamaktadır. Bütün araçları kullanarak sürdürdüğü direnişini başarılı bir şekilde yürütmektedir." dedi. 

Hamdan, halkın işgal zindanlarından kurtulmayı başaran esirlere sahip çıkmasının büyük önem arz ettiğini hatırlatırken, Filistin Yönetimi güvenlik teşkilatının da bu esirleri bulup işgal rejimine teslim etmek için arama yapma hatasına düşmemesi gerektiğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar