BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Dün (9 Eylül Perşembe) gece Batı Şeria'daki El-Celeme askeri kontrol noktasında işgal güçlerinin saldırısına maruz kalan Filistinli bir genç lastik kaplamalı bir mermi isabet etmesi sonucu bacağından yaralandı.  

Görüntülenme: 943 Tarih: 10 Eylul 2021 05:25
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Batı Şeria bölgesinin kuzeyindeki Cenin'in kuzeyinde bulunan El-Celeme askeri kontrol noktasında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. İşgal güçlerinin saldırısında Filistinli bir genç, baldırına lastik kaplamalı mermi isabet etmesi sebebiyle yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldı. 

Siyonistlere ait medya kaynaklarında El-Celeme kontrol noktasında işgal güçlerinin Filistinlilerin silahlı saldırısına uğradığı ve bunun son 24 saat içinde meydana gelen dördüncü saldırı olduğu iddia edildi. 

İşgal güçlerinin, Celbu' Hapishanesi'nden altı esirin, tünel kazarak kaçması karşısında kendisinin içine düştüğü acziyetin intikamını almak amacıyla siyonist işgal rejiminin, zindanlardaki tüm esirlere aşırı derecede şiddet ve baskı uygulaması sebebiyle bu sıralarda tüm Filistin'de gerginlik yaşanıyor. 

Bugün de Filistin'deki direniş grupları tarafından esirlere destek amacıyla Öfke Günü ilan edildi ve gerek Batı Şeria ve Kudüs'te gerekse Gazze'de gösterilerin ve eylemlerin artırılması çağrısı yapıldı. 

Öfke Günü sebebiyle işgal rejiminin de bugün Cuma namazı öncesinde Mescidi Aksa çevresindeki askeri gücünü artırdığı ve kontrolleri sıkılaştırdığı haber verildi. Öfke Günü münasebetiyle bugün sabah namazında da Mescidi Aksa'da büyük bir kalabalık toplandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar