ULUSAL DEMOKRATİK BİRLİĞİNDEN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde siyasi faaliyet yürüten Ulusal Demokratik Birlik, İsrail işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlerin mücadelelerine destek verilmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 923 Tarih: 09 Eylul 2021 13:07
ULUSAL DEMOKRATİK BİRLİĞİNDEN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

1948 Toprakları'ndaki Filistinlileri temsil eden siyasi hareketlerden olan Ulusal Demokratik Birlik bugün (9 Eylül Perşembe) yaptığı açıklamada işgal zindanlarındaki esirlerin isteklerinin haklı ve meşru istekler olduğunu dile getirerek, cezaevleri yönetimlerinin bu istekleri kulak ardı etmesine tepki gösterdi. 

Birlik açıklamasında, esirlerin özgürlüğü davasının Filistin halkının temel sabitelerinden olduğunu ve onun haklı davasının merkezinde yer aldığını vurguladı. Açıklamada esirlerin adalet, özgürlük, bağımsızlık ve yurda dönüş için en kıymetli şeylerini feda ettiklerine dikkat çekti. 

Birlik, işgal rejiminin esirlere bütün insanlığın üzerinde anlaştığı ve uluslararası hakların zorunlu kıldığı en basit haklarını bile vermediğini hatırlattı. 

Birlik, tüm Filistin halkını, dünyadaki insan hakları kuruluşlarını ve demokratik kurumları işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik insanlık dışı muamelelerine tepki için mücadeleyi ve tepkiyi artırmaya çağırdı. 

İşgal rejiminin, altı Filistinli esirin cezaevinden kaçmasını önleme konusundaki kendi başarısızlığının intikamını almak amacıyla bütün Filistinli esirleri cezalandırmaya kalkışmasının hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağına dikkat çekti. 

Geçtiğimiz pazartesi günü sabaha doğru altı Filistinli esirin Celbu' Hapishanesi'nden kaçması üzerine işgalci siyonistler bütün Filistinli esirlerden intikam almak amacıyla onlara karşı baskı ve şiddet uygulamalarını aşırı derecede artırmışlardı. İşgal yönetiminin bu baskılarına karşı esirler hareketi de dün genel başkaldırı ve sivil itaatsizlik eylemi başlatma kararı aldı. Bunun üzerine işgal güçleri cezaevlerine baskınlar düzenleyerek şiddet ve zulmü artırmaya kalkıştı. Esirler de bazı odaları yakarak ve eşyaları dışarı atarak tepkilerini ortaya koymaya çalıştılar. 

Esirlerin direnişine destek amacıyla dün gece Batı Şeria ve Kudüs'te birçok yerde gösteri düzenlendi. İşgalcilerin gösterilere müdahalesi çatışmalara ve çok sayıda Filistinlinin yaralanmasına neden oldu. 

Bu arada işgal yönetimi yaşanan olaylar ve gerginlik sebebiyle ay sonuna kadar esirlerin, aileleri tarafından ziyaret edilmesini yasakladı. 

İşgal rejiminin insanlık dışı uygulamalarından dolayı işgal zindanlarındaki gerginlik devam ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar