FİLİSTİNLİ ESİR KADIN İSRA EL CE'ABİS İÇİN GAZZE'DE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Filistin'in Gazze bölgesinde, dün , daha önce bir kazada bedeninin önemli bir kısmı yanan ve haksız bir şekilde işgalci siyonistler tarafından zindanda tutulan esir kadın İsra El-Ce'abis'e destek amacıyla gösteri düzenlendi.  

Görüntülenme: 1226 Tarih: 09 Eylul 2021 03:37
FİLİSTİNLİ ESİR KADIN İSRA EL CE'ABİS İÇİN GAZZE'DE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Filistin'deki direniş gruplarının organizasyonuyla Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Gazze şehrindeki binası önünde düzenlenen gösteriye katılan Filistinliler, işgal zulmüyle zindanda tutulan esir kadın İsra'nın özgürleştirilmesini isteyen pankartlar taşıdılar. 

Direniş grupları adına konuşma yapan Halk Partisi liderlerinden Nasır El-Farr; "Tutuklanmadan önce yaşadığı bir olaydan dolayı bedeninin önemli bir kısmı yanan, iki elinin parmaklarını kaybeden ve derisinde ciddi yanık izleri oluşan esir kadın El-Ce'abis cezaevinde tıbbi ve psikolojik açıdan çok kötü şartlarda tutulmaktadır." dedi. El-Farr, işgal rejiminin esir kadının tek çocuğunun kendisini ziyaret etmesine izin vermemek suretiyle de ona psikolojik işkence yaptığına dikkat çekti. 

El-Farr, BM'yi ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını bu esir kadının özgürleştirilmesi ve acilen tedaviye alınması için derhal harekete geçmeye çağırdı. 

İsra El-Ce'abis, Ekim 2015'te arabasındaki bir tüpün Doğu Kudüs'te işgal rejiminin askeri kontrol noktasına yakın bir yerde patlaması üzerine, işgal güçleri tarafından "eylem teşebbüsü" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Olayda kontrol noktasındaki bir işgalci güvenlik görevlisinin de yaralanması sebebiyle, işgal mahkemesi onu bir İsrail polisini öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla 11 yıl hapis cezasına mahkum etmişti. Kazayla meydana geldiği tahmin edilen bu olayda 32 yaşında ve bir çocuk annesi İsra El-Ce'abis'in bedeninin %60'ı yanmıştı. 

Bu mazlum kadının özgürleştirilmesi için bir süredir sosyal medya organlarında da kampanyalar sürdürülüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar