FİLİSTİNLİ ESİRLER KIYAMDA

Siyonist kaynaklar, terör rejimi İsrail'in ikinci cezaevinin Filistinli esirler tarafından yakıldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1073 Tarih: 09 Eylul 2021 06:49
FİLİSTİNLİ ESİRLER KIYAMDA

Şahab haber ajansı dün  İbranice kaynaklara atıfta bulunarak, Filistinli esirlerin, Naqab çöl bölgesindeki Katsiut hapishanesinin altıncı koğuşunu ateşe verdikten sonra, Ramon hapishanesindeki Filistinli esirlerin de bu hapishanenin iki koğuşunu ateşe verdiklerini bildirdi. 

Bu eylemin ardından Siyonist rejimin istihbarat ve iç güvenlik örgütü (Şabak) yayınladığı bildiride, işgal altındaki Filistin'deki diğer cezaevlerinde de benzer hareketlerin yaşanması ihtimalinin yüksek olması nedeniyle örgütün diğer cezaevlerinde kargaşaya hazırlandığını duyurdu.

Bu arada Wa'ed Esirler  Derneği de, işgal topraklarında tüm hapishanelerdeki esirlerin, nakil ve dağıtılmalarına ilişkin hiçbir talimata uymamaya ve ne pahasına olursa olsun güvenlik güçlerinin eylemlerine direnmeye karar verdiklerini bildirdi.

Filistin İslami Cihad hareketi üyesi esirleri, hapishane yetkililerinin onları başka bir yere nakletmeleri halinde hücrelerini ateşe verecekleri konusunda daha önce uyarmıştı.

Katsiut hapishanesindeki Filistinli esirler, Siyonist rejimin kendilerine yönelik baskıcı eylemlerine tepki olarak dün sabah hapishanenin altıncı koğuşunda yedi hücreyi ateşe verdi.

Terör rejimi İsrail güvenlik güçleri, Pazartesi günü işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Calbua' hapishanesinden altı Filistinli esirin firar etmesinin ardından Filistinli mahkumlara baskın düzenledi.

parstoday

Yorumlar