SİYONİST ASKERLER CENİN'İN ARRABE KASABASINA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1060 Tarih: 08 Eylul 2021 20:33
SİYONİST ASKERLER CENİN'İN ARRABE KASABASINA BASKIN DÜZENLEDİ

Bugün (8 Eylül Çarşamba) sabah, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Arrabe kasabasında işgal güçlerinin düzenlediği baskın esnasında meydana gelen çatışmalarda bir Filistinlinin kafasından yaralandığı haber verildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre bir Filistinli işgal güçlerinin attığı gerçek mermiyle kafasından yaralandı. 

Kaynaklarda belirtildiğine göre işgal güçlerinin baskını üzerine okul öğrencileriyle işgalciler arasında çatışmalar çıktı. Bunun üzerine öğrenciler araba lastikleri yakarak yolları kapattılar. 

İşgalciler Arrabe'ye yaptıkları baskında, Celbu' Hapishanesi'nden kaçan esirlerden bazılarının aile efradından bazı kişileri tutuklamışlardı. İşgalciler aynı şekilde Ya'bed kasabasına da baskın düzenlemiş ve burada da firar eden esir Munadil Nefi'at'ın babasını tutuklamışlardı. Ona oğlunu öldürecekleri tehdidinde bulundukları ve sonra da kendisini bıraktıkları haber verildi. 

İşgal güçleri Batı Şeria'nın her tarafında polis köpeklerinden de istifade ederek çok sıkı bir şekilde arama yapıyor. Bu aramalarda bölge ahalisine ciddi şekilde eziyet ettikleri, bu arada Filistinlilerin bölgelerinde yıkım ve arazi düzleme çalışmalarını da sürdürdükleri haberlerde dile getirildi. 

Esirlerin cezaevinden kaçtıkları pazartesi sabahından beri Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde çok sayıda işgalci asker bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar