KORSAN İSRAİL CELBU HAPİSHANESİNDEN KURTULMAYI BAŞARAN FİLİSTİNLİ ESİRLERİN AİLELERİNİ TUTUKLUYOR

 

Görüntülenme: 953 Tarih: 08 Eylul 2021 23:10
KORSAN İSRAİL CELBU HAPİSHANESİNDEN KURTULMAYI BAŞARAN FİLİSTİNLİ ESİRLERİN AİLELERİNİ TUTUKLUYOR

Siyonist işgalci bugün (8 Eylül Çarşamba) sabah Cenin'in kuzeyindeki Ya'bed ve Arrabe kasabalarında, iki gün önce Celbu' Hapishanesi'nden firar eden bazı esirlerin ailelerinin evlerine baskınlar düzenledi. Bu baskınlarda söz konusu esirlerin ailelerinden üç kişiyi tutukladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre işgal güçleri firar eden esirlerden Ya'bed kasabasından Munadil Nefi'at'ın babası Yakub Nefi'at'ı tutukladılar. Ayrıca Ya'bed kasabasına yaptıkları baskında muhtelif yerlere girerek geniş aramalar yaptılar. 

İşgal güçleri Arrabe kasabasına da baskın düzenleyerek esir Mahmud Arida'nın kardeşi Reddad Arida ile Muhammed Kasım Arida'nın kardeşi Basim Kasım Arida'yı tutukladılar. 

İşgal güçleri firar eden esirleri yakalama iddiasıyla Cenin'e bağlı Anin, Arrabe, Arrane, Deyr Ebu Daif ve Mercu'bnu Da'if beldelerinin bütün ovalarında ve tepelerinde korkunç bir şekilde aramalar yaparak dehşet saçıyorlar. 

Siyonist işgal yönetiminin cezaevleri idaresi pazartesi sabahı yaptığı açıklamada Celbu' Hapishanesi'nde tutulan altı esirin, tünel kazarak sabah yerel saatle, 04.00 sıralarında kaçtıklarının tespit edildiğini duyurmuştu. Esirlerin kaçtıklarının anlaşılmasından sonra işgal rejimi bölgede, helikopterlerden de yararlanarak geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Esirlerin Ürdün tarafına kaçmalarının engellenmesi için Ürdün sınırındaki işgalci askeri güçler de takviye edilmişti. 

Kaçan altı esirden beşinin İslami Cihad Hareketi'ne, birinin ise Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar