HUSAM BEDRAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK VERİLMESİNİ İSTEDİ

Bu arada altı esirin işgal zindanından kaçmasıyla ilgili olarak Hamas Siyasi Büro üyesi Husam Bedran bir açıklama yaparak onlara sahip çıkılmasının ve destek verilmesinin bütün Filistinlilerin ortak görevleri olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1568 Tarih: 07 Eylul 2021 13:41
HUSAM BEDRAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK VERİLMESİNİ İSTEDİ

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, işgal rejiminin cezaevleri yönetiminin, zindanlardaki Filistinli esirleri bulundukları cezaevlerinden farklı cezaevlerine aktarmak suretiyle yerlerini değiştirdiğini açıkladı. Heyet, cezaevleri idaresinin esirlerin birçoğunu farklı cezaevlerine naklettiğini, Zeyd Bisisu ve Enes Ceradat gibi lider şahsiyetleri de El-Celime Sorgulama Merkezi'ne naklettiğini bildirdi. 

Heyet bugün (6 Eylül Pazartesi) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, bugün (6 Eylül Pazartesi) sabah Celbu' Hapishanesi'nden altı esirin kaçtığının anlaşılması üzerine işgal yönetiminin ceza ve tutukevlerinin birçoğunda esirlere yemeklerini dağıtmak istemediğini, Celbu' Hapishanesi'ni tamamen boşaltarak buradaki esirleri bilinmeyen yerlere naklettiğini dile getirdi. 

Heyet'in açıklamasında Celbu' Hapishanesi'nin, sadece ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış esirlerin tutulduğu 2 nolu koğuşundaki esirlerin Raymon, Nefha ve Nakab hapishanelerine nakledildikleri; ayrıca bütün ceza ve tutukevlerindeki koğuşların kapılarının ilgili yönetimler tarafından kilitlendiği vurgulandı.

Bu arada altı esirin işgal zindanından kaçmasıyla ilgili olarak Hamas Siyasi Büro üyesi Husam Bedran bir açıklama yaparak onlara sahip çıkılmasının ve destek verilmesinin bütün Filistinlilerin ortak görevleri olduğunu vurguladı. Bedran bugün yaptığı açıklamada esirlerin bugün gerçekleştirdikleri firar eyleminin işgal rejiminin güvenlik mekanizmasına tam sıfır noktasından indirilmiş ağır bir darbe olduğuna, bunun Gazze'de 21 Ağustos'ta bir işgalci askerin tam sıfır noktasından kafasına kurşun sıkılması suretiyle indirilen darbeye benzediğine dikkat çekti. 

Siyonist işgal yönetiminin cezaevleri idaresi bugün sabah yaptığı açıklamada Celbu' Hapishanesi'nde tutulan altı esirin, tünel kazarak sabah yerel saatle, 04.00 sıralarında kaçtıklarının tespit edildiğini duyurmuştu. Esirlerin kaçtıklarının anlaşılmasından sonra işgal rejimi bölgede, helikopterlerden de yararlanarak geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Esirlerin Ürdün tarafına kaçmalarının engellenmesi için Ürdün sınırındaki işgalci askeri güçler de takviye edilmişti. 

Kaçan altı esirden beşinin İslami Cihad Hareketi'ne, birinin ise Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar