HAMAS SÖZCÜSÜ FEVZİ BERHUM 6 FİLİSTİNLİ ESİRİ TEBRİK ETTİ

 

Görüntülenme: 881 Tarih: 06 Eylul 2021 09:39
HAMAS SÖZCÜSÜ FEVZİ BERHUM 6 FİLİSTİNLİ ESİRİ TEBRİK ETTİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), bugün (6 Eylül Pazartesi) sabah 6 Filistinli esirin, 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzeyinde yer alan Celbu' Hapishanesi'nden tünel kazarak kaçmaları olayıyla ilgili bir açıklama yaparak bunun cesaretli bir kahramanlık ve işgal rejiminin güvenlik teşkilatının bütün engellerine göğüs germe olduğunu dile getirdi. 

Hamas'ın resmi sözcüsü Fevzi Berhum bugün yaptığı açıklamada; "Başvurulan tüm uygulamalara ve alınan tüm güvenlik tedbirlerine rağmen Filistinli esirlerden bazılarının siyonist işgal rejiminin zindanlarından kaçmayı başarmaları ve bu yolla kendi çabalarıyla özgürlüklerini elde etmeleri cesaretli bir kahramanlık eylemi ve kahraman esirlerimizin iradelerinin ve kararlılıklarının zaferidir." dedi. 

Hamas sözcüsü, işgal zindanlarındaki esirlerin özgürlükleri için mücadelenin de kesintisiz bir şekilde süreceğini hatırlattı. 

Siyonist işgal yönetiminin cezaevleri idaresi bugün sabah yaptığı açıklamada Celbu' Hapishanesi'nde tutulan altı esirin, tünel kazarak sabah yerel saatle, 04.00 sıralarında kaçtıklarının tespit edildiğini duyurmuştu. Esirlerin kaçtıklarının anlaşılmasından sonra işgal rejimi bölgede, helikopterlerden de yararlanarak geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Esirlerin Ürdün tarafına kaçmalarının engellenmesi için Ürdün sınırındaki işgalci askeri güçleri de takviye edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar