HAMAS'TAN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirleri ve özellikle de kadın esirleri özgürlüklerine kavuşturmanın Hamas’ın esir takası aracılığıyla ulaşmaya çalıştığı bir şeref olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 878 Tarih: 06 Eylul 2021 02:20
HAMAS'TAN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

Hasan Yusuf, işgal zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan kadın esir Enhar ed-Dik’i ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “İşgal rejimi zindanlarındaki esirleri unutmadık ve unutmayacağız” dedi.
 

Hamas’ın geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni bir esir takası anlaşmasıyla esirleri işgal rejimi zindanlarından kurtarmak için tüm gücünü seferber ettiğini kaydeden Yusuf, esir ed-Dik’in ailesiyle birlikte gösterdiği sabrı ve direnişi ile Filistin topraklarında halkın kendisine verdiği destek sayesinde özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.
 

Yusuf, esir ed-Dik’in doğacak çocuğunun zindanın zorluğunu yaşadığını ve özgürlüğün güzelliğine şahit olduğunu ifade etti.
 

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye de önceki gün esir Enhar ed-Dik’i telefonla arayarak kendisinin ve ailesinin direnişine övgüde bulunmuştu.
 

Heniyye, işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak için çalıştıklarını bildirterek, esirler davasının Hamas’ın önceliklerinin başında yer almaya devam edeceğini vurguladı.
 

8 Mart 2021 tarihinde hamileliğinin üçüncü ayında işgal güçleri tarafından gözaltına alınan Enhar ed-Dik, hamileliğinin dokuzuncu ayında, esirlere destek kurumlarının ve insan hakları kuruluşlarının baskıları sonucu 40 bin şekel (103 bin TL) kefalet karşılığında ve ailesinin evinde mecburi ikamet şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar