SİYONİST REJİM ZİNDANINDAN KAÇARAK KURTULAN 6 FİLİSTİNLİ ESİRİ TANIYALIM

Siyonist işgal zindanları arasında yer alan Celbu' Hapishanesi'nde tutulan esirlerden altı tanesinin bugün sabah zincirleri kopararak, yerin altına tünel kazmak suretiyle kaçtıkları anlaşıldı.  

Görüntülenme: 1109 Tarih: 06 Eylul 2021 23:47
SİYONİST REJİM ZİNDANINDAN KAÇARAK KURTULAN 6 FİLİSTİNLİ ESİRİ TANIYALIM

Bu altı esirin isimleri işgal yönetiminin cezaevleri idaresi tarafından açıklandı. Bu kişilerin kimler oldukları hakkında ise şu bilgiler tespit edildi: 

Mahmud Abdullah Arıda (46 yaşında). Cenin'in Arrabe kasabasından. 1996 yılından beri zindanda ve ömür boyu hapse mahkum durumda. 

Muhammed Kasım Arıda (39 yaşında). Arrabe kasabasından. 2002 yılından beri hapiste ve ömür boyu hapis cezasına mahkum durumda. 

Yakub Mahmud Kadiri (49 yaşında). Beyru'l-Başa bölgesinden. 2003 yılından beri tutuklu ve ömür boyu hapis cezasına mahkum durumda. 

Eyhem Nayif Kemamci (35 yaşında). Keferdan kasabasından. 2006 yılından beri tutuklu ve ömür boyu hapis cezasına mahkum durumda. 

Munadil Yakub Enfi'at (26 yaşında). Ya'bed kasabasından ve 2019 yılından beri tutuklu. 

Zekeriyya Zebidi (46 yaşında). Cenin mülteci kampından. 2019 yılından beri tutuklu. 

Bu altı esirden ilk beşinin İslami Cihad Hareketi'ne, sonuncusunun ise Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olduğu belirtildi. 

Siyonist işgal yönetiminin cezaevleri idaresi bugün sabah yaptığı açıklamada Celbu' Hapishanesi'nde tutulan altı esirin, tünel kazarak sabah yerel saatle, 04.00 sıralarında kaçtıklarının tespit edildiğini duyurmuştu. Esirlerin kaçtıklarının anlaşılmasından sonra işgal rejimi bölgede, helikopterlerden de yararlanarak geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Esirlerin Ürdün tarafına kaçmalarının engellenmesi için Ürdün sınırındaki işgalci asker güçleri de takviye edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar