EMİR ABDULLAHİYAN VE İSMAİL HENİYYE ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 1001 Tarih: 05 Eylul 2021 10:44
EMİR ABDULLAHİYAN VE İSMAİL HENİYYE ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

Emir Abdullahiyan bu görüşmede, Filistinlilerin işgalci Siyonistlere karşı mücadelesini özellikle direniş gruplarının "Kudüs’ün Kılıcı" adlı operasyonda gösterdiği cesurca direnişi takdir etti.

Filistin'i kurtarmanın ve Filistin topraklarının işgaline son vermenin tek seçeneğin direniş olduğunu vurgulayan Emir Abdullahiyan, “İran İslam Cumhuriyeti geçmişte olduğu gibi Filistin’in kurtuluş savaşını ve tarihi topraklarda başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasını desteklemektedir.” dedi.

Emir Abdullahiyan, Siyonist Rejim’in Filistinli kadınlar ve çocuklara yönelik cinayetlerinin devam etmesini kınayarak, “İran olarak referandum planını ve Filistin’in ana sakinlerinin kaderini belirleme hakkını destekliyoruz.” diye konuştu.

İsmail Heniyye ise telefon görüşmesinde Emir Abdullahiyan'ı Dışişleri Bakanı olarak göreve başladığı için tebrik ederken, ayrıca, İran'a Filistin halkına ve direniş gruplarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

parstoday

Yorumlar