BAHREYN HALKI SİYONİST İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI (VİDEO)

Bahreyn'de İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini ve işgal rejimi nezdinde görev yapacak büyükelçi tayin edilmesini protesto amacıyla muhtelif yerlerde gösteriler düzenlendi.  

Görüntülenme: 1029 Tarih: 05 Eylul 2021 12:52
BAHREYN HALKI SİYONİST İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI (VİDEO)

"Birlikte normalleşmeye direniriz" yazılı pankart taşıyan göstericiler, İsrail bayraklarını yaktı, yere ve çöp kutularına attılar. 

Göstericiler "Normalleşme ihanettir", "Asla Kudüs'ten vazgeçmeyiz" diye sloganlar attı ve bu ibarelerin yazılı olduğu pankartlar taşıdılar. Filistin halkının kendi çizgisini belirleme hakkına tam destek verdiklerini dile getirdiler. 

Bu arada Bahreyn'de önümüzdeki günlerde işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine tepki amacıyla yeni bir eylemlilik ve protesto dalgasının başlamasının da beklendiği dile getirildi. Bahreyn yönetiminin siyonist işgal yönetimiyle ilişkileri başlatma anlaşması imzalamasının yıldönümü münasebetiyle, "Birlikte normalleşmeye direniriz" sloganıyla iki hafta sürmesi düşünülen birtakım protesto eylemleri düzenlenmesinin planlandığı kaynaklarda dile getirildi. 

15 Eylül 2020'de işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayan Bahreyn Krallığı tarafından tayin edilen ilk İsrail Büyükelçisi Halid Yusuf El-Celahime 31 Ağustos 2021 Salı günü Tel Aviv'e giderek resmen görevine başlamıştı.  

El-Celahime kişisel twitter  hesabında hem Arapça, hem İbranice hem de İngilizce yayınladığı mesajında; "Bugün, Bahreyn'in İsrail nezdindeki ilk büyükelçisi olarak üstlendiğim göreve başlayacağımı duyurmak bana şeref vermektedir." ifadesini kullanmıştı.

El-Celahime'nin göreve başlamasının hemen ardından İsrail işgal rejimi de dün, Eitan Neah adlı diplomatı Bahreyn büyükelçisi olarak tayin ettiğini açıkladı. 

Eitan Naeh daha önce sekiz ay süreyle, işgal rejimiyle diplomatik ilişki içine giren ilk Körfez ülkesi durumundaki Birleşik Arap Emirlikleri nezdindeki İsrail heyetinin başkanlığını yapmıştı.

Siyonist işgal rejimi geçtiğimiz Ocak ayının ortalarında Bahreyn'in başkenti Manama'ya diplomatik bağlantı için geçici misyon şefi olarak Itay Tagner'i tayin etmişti.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar