ZALİM İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ YENİDEN YIKTI

Siyonist işgal yönetiminin adamları bugün (2 Eylül Perşembe), Filistin'in Nakab sahrasında yer alan ve işgal yönetimi tarafından resmen itiraf edilmeyen Arakib köyünde ikamet eden Filistinlilerin meskenlerini, işgalci askerlerin himayesinde 192'nci kez yıktılar.  

Görüntülenme: 1078 Tarih: 03 Eylul 2021 14:56
ZALİM İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ YENİDEN YIKTI

Siyonist işgalciler, bu köyün ahalisini göçe zorlamak ve topraklarını gasp etmek amacıyla köyü resmen tanımıyor ve arazisine evlerini inşa etmelerine izin vermiyor. O yüzden köylüler köylerine sahip çıkmak, orayı işgalcilere terk etmemek için her keresinde çevreden topladıkları basit malzemelerle kulübeler ya da çadırlar kuruyorlar. Sonra işgalci siyonistler de gelip bu kulübeleri ve çadırları yıkıp tahrip ediyor. 

Arakib köyü Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güneyinde yer alan ve önemli bir kısmı çölden oluşan, işgalci siyonistlerin Negev, Filistinlilerin ise Nakab olarak isimlendirdikleri bölgede, İngiliz işgalcilerin Filistin'e girerken ilk işgal ettikleri şehir olan Bi'ru's-Seba'nın kuzeyinde yer alıyor. 1050 dönümlük bir araziye sahip olan bu köy Kudüs'e de 110 km mesafede bulunuyor.

El-Arakib köyü, Nakab bölgesinde siyonist işgal rejiminin resmen tanımadığı 45 Filistin köyünden biri. İşgal yönetimi bu köyleri tanımamakla ahalilerinin oralarda ikamet etme haklarını da tanımamış ve onların vatandaşlık elde etmelerinin de önüne geçmiş oluyor. İşgal rejiminin bunu yapmaktaki amacı ise o insanların tümünü köylerini ve öz yurtlarını terk etmeye zorlamak, böylece onların bütün arazilerinin siyonist işgalcilere kalmasını sağlamak. 

İşgal rejimi buraları tanımadığı için "yasa dışı köyler" olarak tanımlıyor ve bu yüzden oralara herhangi bir şekilde, elektrik, su, ulaşım, iletişim ve sağlık hizmetlerinin verilmesinin de önüne geçmiş oluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar