MAHMUD ABBAS KAHİRE'YE NEDEN GİTTİ?

 

Görüntülenme: 943 Tarih: 02 Eylul 2021 18:28
MAHMUD ABBAS KAHİRE'YE NEDEN GİTTİ?

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın resmi bir ziyaret için bugün (1 Eylül Çarşamba) Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığı haber verildi. Ziyaretin amacının bir ortak çalışma planı oluşturulması için Ürdün, Mısır ve Filistin liderleri arasında düzenlenecek üçlü zirveye katılmak olduğu belirtildi. 

Üçlü zirvenin amacının, ABD'yi, iki devletli çözüm konusundaki sözünü yerine getirmesi, İsrail'in Kudüs başta olmak üzere bütün Filistin topraklarında devam ettirdiği ırkçı yahudileştirme faaliyetlerini durdurmaya zorlaması, işgalin son bulmasını, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını ve mültecilerin yurtlarına dönmelerini sağlayacak siyasi bir süreç başlatması için pratiğe dönük adımlar atmaya teşvik olduğu dile getirildi. 

Abbas'la birlikte Kahire'ye ulaşan heyetin içinde Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, Fetih örgütü içindeki Sivil Faaliyetler Genel Komitesi Başkanı Hüseyin Eş-Şeyh, İstihbarat Teşkilatı Başkanı Macid Ferec ve başkanın diplomatik işler danışmanı Mecdi El-Halidi'nin de bulunduğu belirtildi. 

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye bir süre önce yaptığı açıklamada Mısır, Ürdün ve Filistin arasında bir üçlü zirve beklentisi içinde olduklarını dile getirmiş ancak ne zaman gerçekleştirileceği hakkında herhangi bir tarih vermemişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar