GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1164 Tarih: 01 Eylul 2021 07:00
GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı ablukanın protesto edilmesi amacıyla başlatılan gece şaşırtması eylemleri dün gece (31 Ağustos Salı) de devam etti. Dün gece Gazze'de gerçekleştirilen eylemlere, Batı Şeria bölgesinde işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerini protesto eden Filistinlilerin Nablus vilayetindeki Sabih Dağı bölgesinde de gösteriler düzenlendi. İşgalcilerin Bureyc mülteci kampının doğusunda düzenlenen gösterilere müdahalede bulunması sonucu Filistinlilerden yaralananlar oldu. 

Dün gece Gazze'deki gece şaşırtması eylemleri Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Bureyc mülteci kampının doğusunda bulunan dönüş kampında düzenlendi ve eylemlere yüzlerce Filistinli genç katıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre tıbbi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda, El-Bureyc'in doğusundaki gösterilere işgal güçleri tarafından müdahalede bulunulması sonucu üç Filistinlinin atılan mermilerle yaralandığı ve durumlarının orta olduğu onlarca kişinin de göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilendiği belirtildi. 

Yine muhabirimizin verdiği bilgilere göre işgal güçlerinden bir keskin nişancı sınır çitleri civarına konuşlanarak Filistinli göstericilere hem gerçek mermilerle hem de lastik kaplamalı mermilerle saldırıda bulundu. 

Dün gece El-Bureyc'in doğusunda düzenlenen gece şaşırtması eylemleriyle eş zamanlı olarak Batı Şeria'nın Nablus vilayetine bağlı Sabih Dağı bölgesinde de gösteriler düzenlendi. Burada da uzun süreden beri işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerini ve Avitar yahudi merkezini genişletmek amacıyla toprak gaspı işlemlerini protesto amacıyla gösteriler düzenleniyor. 

Dün akşam Sabih Dağı bölgesinde Gazze'deki gece şaşırtması eylemlerine benzer şekilde meşaleli yürüyüş düzenlendi. 

Sabih Dağı bölgesi, Nablus'a bağlı Beyta kasabasında yer alıyor. Beyta kasabasında da işgalcilerin yahudileştirme ve toprak gaspı faaliyetlerini protesto amacıyla gündelik olarak gösteriler düzenleniyor ve işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor. Bu doğrultuda dün gece de gösteriler ve olaylar yaşandığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar