BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri Filistinlilere korku salmak amacıyla rutin hale getirdikleri gece ve özellikle sabah insanların namaza kalkmaları öncesine denk getirilen ev baskınlarını dün gece ve bugün (1 Eylül Çarşamba) sabah da gerçekleştirdi ve farklı yerlerde 8 Filistinliyi tutukladılar.  

Görüntülenme: 1027 Tarih: 01 Eylul 2021 23:37
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin batısındaki Kuber kasabasına yapılan baskında Maan Mahir El-Berğusi adlı genci tutukladılar. Gerek burada ve gerekse yine işgalcilerin baskın düzenledikleri Beir Zeit kasabasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar oldu. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahm şehrinde de Hasaneyn Hasan Şevke (59 yaş) ve Yusuf Iyad El-Herimi tutuklandı. Bu kişilerin şehrin Saf Caddesi'nde bulunan evlerine baskın düzenlendiği, sıkı bir arama yapıldığı, sonra kendilerinin tutuklandıkları belirtildi. 

Beytlahm şehrinin doğusunda konteynerle bir askeri kontrol noktası oluşturan işgalci askerler burada da 20 yaşındaki Mustafa Salih Ebu Hammad'ı tutukladılar. 

Beytlahm'ın kuzeyindeki Beyt Cala kasabasında işgal güçleri 17 yaşındaki İsa Muhammed Zureyne'yi ve Ayide mülteci kampından olan 16 yaşındaki Mansur Salih Ferec'i tutukladılar. Bu kişilerin ırkçı ayrım duvarının yakınında bir yerde bulundukları sırada tutuklandıkları haber verildi. 

İşgal güçleri kuzeydeki Cenin vilayetinde bulunan Fundukumiyye köyünden Gadir Adnan Karariyye adlı bir bayanı ailesinin evine baskın düzenledikten ve sıkı bir arama yaptıktan sonra tutukladılar. Bu bayanın işgalciler tarafından geçtiğimiz ay tutuklanan esir Malik Yasir Feşafişe'nin hanımı olduğu belirtildi. 

İşgalciler Ya'bed kasabasında Ahmed Salih Ebu Rumeyle adlı genci Dutan'daki askeri geçit noktasından geçmek istediği sırada tutukladılar. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar