BİR FİLİSTİNLİ SİYONİST ASKERLERE ATEŞ AÇTIĞI İDDİASIYLA ESİR ALINDI

 

Görüntülenme: 1093 Tarih: 31 Ağustos 2021 01:13
BİR FİLİSTİNLİ SİYONİST ASKERLERE ATEŞ AÇTIĞI İDDİASIYLA ESİR ALINDI

İsrail işgal yönetiminin iç istihbarat teşkilatı niteliğindeki Şabak bugün (31 Ağustos Salı) Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik son operasyonunun devam ettiği günlerde işgalci askerlere yönelik bir saldırıya karıştığı ve ateş açtığı düşünülen bir Filistinlinin yakalandığını iddia etti. 

Siyonistlere ait medya organları tarafından yayınlanan haberlere göre, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik olarak 10-21 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiği ve Surların Muhafızı adını verdiği saldırıya yönelik protestolar sebebiyle Batı Şeria'nın muhtelif şehirlerinde de Filistin halkıyla işgalci askerler arasında çatışmalar yaşandı. El-Halil'in doğusunda yer alan Sa'ir kasabasında da şiddetli bir çatışma meydana geldi ve bu çatışmada işgalci askerlere ateş açıldı. Bu yüzden işgalci askerlerden birine iki mermi isabet etti. Ama mermilerden birinin askerin kaskına, diğerinin de telsiz cihazına denk gelmesi sebebiyle şaşırtıcı bir şekilde ölümden kurtuldu. 

Şabak, istihbarat elemanlarının çalışmalarıyla, bu saldırıyı gerçekleştiren kişinin belirlendiği ve Sa'ir ahalisinden olan Muhammed Cebbarin (31 yaşında) isimli bu şahsın yakalandığı iddiasında bulundu. Şabak'ın açıklamasında, yakalanan bu şahsın Fetih örgütünün askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olmaktan dolayı daha önce de hakkında hapis cezasının verilmiş olduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar