GAZZE'DE GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1063 Tarih: 31 Ağustos 2021 11:37
GAZZE'DE GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 15 yıldan beri uyguladığı insanlık dışı ablukayı protesto etmek amacıyla başlatılan gece şaşırtması eylemleri dün gece (30 Ağustos Pazartesi), üçüncü gecesinde yine devam etti. İşgal güçlerinin eylemlere müdahale etmesi sonucu üç Filistinli atılan mermilerle diğerleri de gaz bombalarından etkilenerek en az 6 Filistinli yaralandı. 

Dün geceki eylemlerin Gazze şehrinin doğusundaki Kraliçe alanında ve güneydeki Han Yunus şehrinin doğusunda, yani iki ayrı noktada, Gazze Şeridi'yle 1948'de işgal edilmiş bölge arasındaki sınır çizgisine yakın bölgelerde gerçekleştirildiği bildirildi. 

Bölgedeki Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre üç Filistinlinin atılan gerçek mermilerin isabet etmesi sonucu yaralandığı, üç kişinin ise gaz bombalarından etkilendikleri ve yaralarının hafif olduğu tespit edildi.  

İşgal güçlerinin eylemlere müdahale için gerçek mermilerin yanı sıra çok sayıda lastik kaplamalı mermi ve gaz bombası attığı, gaz bombası atmak için insansız hava araçlarından da yararlandıkları belirtildi. 

Eylemlere katılan gençler işgali protesto amacıyla Filistin halkının davasını dile getiren sloganlar ve işgal askerlerinin üzerine ateşli oyuncaklar attılar. 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik ablukasını protesto etmek amacıyla Gazze'nin sınır bölgesinde 10 günden beri hareketlilik yaşanıyor. İlk olarak Mescidi Aksa'nın yakılmasının 52. yıldönümüne tekabül eden 21 Ağustos Cumartesi günü yine Gazze şehrinin doğusundaki Kraliçe alanında yer alan dönüş kampında gösteri düzenlendi. 25 Ağustos Çarşamba akşamı güneydeki Han Yunus şehrinin doğusunda bir gösteri düzenlendi. Üç geceden beri de gece şaşırtması eylemleri düzenleniyor. Filistin'deki direniş grupları bu eylemlerin Gazze'ye uygulanan insanlık dışı abluka kırılıncaya kadar devam ettirilmesinin planlandığını dile getirmişlerdi. 

İşgal güçleri bu eylemlerin tümüne gerçek mermilerle, lastik kaplamalı mermilerle ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Bu müdahaleler sonucu onlarca Filistinli yaralandı. Yaralananlardan iki Filistinli daha sonra hayatını kaybetti. 21 Ağustos'ta işgal güçlerinden de bir asker yaralandı ve onun da dün hayatını kaybettiği siyonist medya tarafından duyuruldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar