SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Dün (30 Ağustos Pazartesi) gece Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasında işgal güçlerinin Filistinlilere saldırması sebebiyle, onlarca Filistinli atılan gaz bombalarından etkilenerek yaralandı.  

Görüntülenme: 961 Tarih: 31 Ağustos 2021 08:21
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin 12 askeri araçla buraya baskın düzenlemeleri, kasabanın bütün giriş yollarını kapatmaları, dört askeri kontrol noktası kurmaları ve üç saat süreyle giriş çıkışları engellemeleri üzerine Filistinli gençlerle saldırgan işgalciler arasında çatışmalar çıktı. 

El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabası, gerek işgal güçlerinin ve gerekse onlar tarafından himaye edilen yahudi yerleşimcilerin sık sık saldırılarına maruz kalıyor. Saldırganlar Hanu'l-Lubbeni'l-Usmani (Lubben Osmanlı Konağı) başta olmak üzere muhtelif noktaları hedef alıyor. Bütün bu baskınlar kasaba ahalisiyle baskıncılar arasında çatışmalara neden oluyor. 

Hanu'l-Lubbeni'l-Usmani ise Osmanlı döneminden kalma tarihi bir eser niteliğinde. İçinde bir su kaynağı bulunuyor. Yerleşimciler birkaç yıldan beri burayı ele geçirmek için çalışıyor. Burayı ele geçirme amaçlı baskınların ve saldırıların sayıları özellikle son aylarda daha da arttı. 

El-Lubben Eş-Şarkiyye, işgal güçlerinin 1967 Savaşı'nda ele geçirdikleri bölgede yer alan önemli stratejik noktalardan biri durumunda. Çevresinde dört adet yahudi yerleşim merkezi inşa edildi. Bu yerleşim merkezlerine yerleştirilen yahudi yerleşimciler ise sürekli çevrede terör estiriyor ve Filistinlileri tehdit ediyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar