HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'TAN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) yurt dışı teşkilatının başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Ramallah'ta işgal rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz'la görüşmesiyle ilgili yaptığı yorumda, işgal rejimiyle çözüm planının bir geleceğinin olmadığına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1021 Tarih: 31 Ağustos 2021 03:15
HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'TAN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Hamas'ın uzattığı eli geri çevirip de işgalci siyonistin kanlı elini tutan Mahmud Abbas'ın tavrına tepki gösteren Ebu Merzuk, twitterdeki kişisel hesabında yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

"Siz sadece hayalini kurmakla yetinin. Düşmanla çözüm formülünün bir geleceği bulunmamaktadır. Bu nasıl bir ulusal plan olabiliyor ki Hamas tarafından uzlaşma için uzatılan eli geri çeviriyor ve  'uluslararası meşruiyet kararları' diye adlandırılan haksız kararları şart olarak öne sürüyor da Gantz ile görüşme yapabilmek için yalvarıyor?"

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile işgal rejiminin Savunma Bakanı Gantz'ın dün akşam Ramallah'ta bir araya gelerek görüşme yaptığı bildirilmişti. Görüşmede güvenlik, siyaset, ekonomi ve sivil ilişkiler gibi çok farklı konuların ele alındığı belirtildi.

İşgal rejiminin bir yandan Filistinli gençleri hunharca katletmeye devam ettiği ve şehit kanlarının henüz kurumadığı bir sırada Abbas'ın, işgal rejiminin bütün bu cinayetleri işleyen ordusundan sorumlu bakanla bir araya gelmesi Filistin'deki direniş gruplarının sert tepkilerine neden olmuştu. 

İslami Cihad Hareketi'nin sözcüsü Tarık Selmi Abbas'ın Gantz'la buluşmasını Filistin halkını arkadan bıçaklama olarak nitelendirdi. Hamas'ın ileri gelenlerinden Sami Ebu Zuhri de görüşmenin tehlikeli bir gelişme olduğuna işaret etti. Özgürler Hareketi'nin olayla ilgili açıklamasında da bunun işgal rejimiyle güvenlik işbirliğinin sürdürülmesi anlamına geldiğine dikkat çekildi. Halk  Partisi liderlerinden Velid El-Ivad ise böyle bir görüşmenin ekonomik destek için siyasi ilkelerden taviz anlamına geldiğini söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar