DİRENİŞE KARŞI ÇIKAN ABBAS YÖNETİMİ BOŞA KÜREK ÇEKİYOR

Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed İştiyye bugün (30 Ağustos Pazartesi) yaptığı açıklamada yakında Mısır'ın başkenti Kahire'de, Filistin Yönetimi, Mısır ve Ürdün arasında bir üçlü zirve toplantısı düzenlenmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi.  

Görüntülenme: 929 Tarih: 30 Ağustos 2021 11:56
DİRENİŞE KARŞI ÇIKAN ABBAS YÖNETİMİ BOŞA KÜREK ÇEKİYOR

İştiyye, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı esnasında yaptığı açıklamada ABD'yi, iki devletli çözüm konusunda vaatlerini yerine getirmeye teşvik amacıyla yakında Filistin, Mısır ve Ürdün liderleri arasında bir zirve toplantısı gerçekleştirilmesini beklediklerini belirtti, ancak herhangi bir tarih vermedi. 

İştiyye konuşmasında, işgal yönetiminin Filistin topraklarının her tarafında hızla devam eden yahudileştirme faaliyetlerinin önüne geçilmesi, işgale son verilmesi, bağımsız Filistin devletinin kurulması ve yurtlarından çıkarılmış mültecilerin dönmelerine fırsat verilmesi için de pratiğe dönük adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti. 

İştiyye'nin bu açıklamasının, İsrail işgal yönetiminin Başbakanı Naftali Bennett ile ABD Başkanı Joe Biden'ın Vaşington'da görüşme yapmalarından iki gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Bennett'in söz konusu toplantıda ABD'den Filistin Yönetimi'nin ekonomisinin güçlendirilmesi için yardımda bulunmasını istediği ileri sürülmüştü.

Dün akşam da Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile işgal rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz, Ramallah'ta Başkanlık Konağı'nda iki buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Abbas-Gantz görüşmesine Filistin'deki bütün direniş grupları tepki gösterdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar