GASIP İSRAİL HAYFA'DA YENİ BİR ŞEYTANLIK PEŞİNDE

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Hayfa şehrinde İslami vakıflarla ilgilenen bir Filistin komitesi, bu şehirde bulunan tarihi Küçük Cami'yi (Beyaz Cami) hedef alan bir yahudileştirme projesine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1020 Tarih: 30 Ağustos 2021 07:27
GASIP İSRAİL HAYFA'DA YENİ BİR ŞEYTANLIK PEŞİNDE

Hayfa'daki İstiklal Vakfı Mütevelli Heyeti bugün (30 Ağustos Pazartesi) yayınladığı bildiride Hayfa'daki işgal belediyesine bağlı Proje ve İnşaat Komitesi'nin, söz konusu caminin bitişiğinde ve onun arazisi üzerine, yerin altında 4 yerin üstünde ise 27 katı bulunacak bir bina inşa edilmesi projesini görüşeceğine dikkat çekti. Bildiride bu projenin söz konusu tarihi camiyi tehlikeye atacağına ve tamamen ortadan kaldırabileceğine işaret edildi. 

Binanın Ben Kima Yatırım Şirketi ve İsrail'in Hayfa Müzesi işbirliği ile hayata geçirilmesinin planlandığı, içerisinde meskenlerin, otellerin ve ofislerin bulunacağı 258 birim içerecek ve Hayfa Müze Apartmanı adı verilecek bir bina olacağı belirtildi. 

Bildiride bu binanın Küçük (Beyaz) Cami'nin vakıf arazisinden İsrail işgal yönetiminin daha önce gasp etmiş olduğu arsa üzerine yapılacağı ifade edildi. 

Küçük (Beyaz) Cami 1761'de Zahir Ömer'in eliyle 1761'de inşa edilmişti ve Hayfa şehrindeki en eski mabetlerden biri olarak tanınıyor. İşgal rejimi 1967 felaketinden sonra bir bölümünü yıkarak yerine İsrail Telekomünikasyon Şirketi Bezeq'in binasını inşa etmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar