MAHMUD ABBAS YENİ BİR İHANETE DAHA İMZA ATTI

 

Görüntülenme: 924 Tarih: 30 Ağustos 2021 15:38
MAHMUD ABBAS YENİ BİR İHANETE DAHA İMZA ATTI

Filistin Yönetimi'nde Sivil İşler Bakanı olan Hüseyin Eş-Şeyh, Filistin Başkanı Mahmud Abbas ile işgal rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz arasında gerçekleştirilen görüşmenin üzerindeki perdeyi kaldırdı ve bu ikisinin dün gece (29 Ağustos Pazar) Ramallah'ta Başkanlık Konağı'nda bir araya geldiklerini duyurdu. 

Eş-Şeyh kişisel hesabına koyduğu twitter mesajında, görüşmede Filistin ile İsrail arasındaki ilişkilerin bütün yönleriyle ele alındığını belirtti. 

İşgal rejiminin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Abbas ile Gantz arasındaki görüşmede güvenlik, politika, sivil ilişkiler ve ekonomiyle ilgili muhtelif konuların ele alındığı ve ikisinin, gündeme getirilen muhtelif konular üzerinde irtibatı sürdürmek üzere anlaştıkları iddia edildi. 

İşgal rejiminin açıklamasında Gantz ile Abbas'ın, Batı Şeria ve Gazze'de güvenlik, sivil ilişkiler ve ekonomiyle ilgili durumu yeniden yapılandırmaya karar verdikleri ifade edildi. Bu arada Gantz'ın Abbas'a İsrail'in Filistin Yönetimi'nin ekonomisini güçlendirmeye yönelik birtakım uygulamaları gerçekleştirmeye hazır olduğu mesajı verdiği ileri sürüldü. 

Siyonistlere ait Kanal 20 televizyonunun verdiği habere göre görüşme işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett'in onaylamasından sonra gerçekleştirildi. Görüşmeye İsrail tarafından hükümet işleri organizatörü Gassan Alyan, Filistin tarafından da Hüseyin Eş-Şeyh ve Filistin İstihbarat Teşkilatı başkanı Macid Ferec'in katıldığı belirtildi. Haberde görüşmenin toplamda iki buçuk saat sürdüğü ancak bu süre içinde Abbas ile Gantz'ın 40 dakika özel görüşme yaptığı ve bunun içeriği hakkında herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar