SİYONİST ASKERLER MESCİDİ AKSA'DA YİNE TERÖR ESTİRDİ

İşgal güçleri bugün öğle saatlerinde Filistinli bir genci Mescid-i Aksa’nın avlusunda darp ettikten sonra gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1205 Tarih: 29 Ağustos 2021 12:50
SİYONİST ASKERLER MESCİDİ AKSA'DA YİNE TERÖR ESTİRDİ

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Muhammed Burkan isimli genci Mescid-i Aksa’nın avlusunda bulunduğu sırada öldüresiye dövdüğünü ve daha sonra gözaltına alarak Kudüs’teki bir sorgu merkezine götürdüğünü söyledi.
 

Bu arada, işgal polisinin bu sabah Filistinli bir grup kadını Kudüs caddelerinde durdurarak arama yaptığı bildirildi.
 

İşgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya rahatlıkla baskın düzenlemelerini sağlamak için gözaltına aldığı Kudüslülere ve İslami Vakıflar Dairesi görevlilerine çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları veriyor.
 

Öte yandan, 10-11 ay hapis cezasına mahkûm edilen Kudüslü üç gencin kentteki el-Meskubiyye Güvenlik Merkezi’ne teslim oldukları bildirildi.
 

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, 17 yaşındaki Ömer Ebu’s-Suud, 17 yaşındaki Teysir en-Netişe ve 17 yaşındaki Ali Musa Ahmed Nasır’ın hapis cezalarını çekmek üzere teslim olduklarını ifade etti.
 

Filistinli üç gencin Nisan 2020’de işgal güçlerince gözaltına alındıkları ve Silvan beldesi Ra’s el-Amud Mahallesi’nde işgalcilere molotof kokteyli atmakla suçlandıkları belirtildi.
 

Filistinli gençlerin ev hapsine ve Ra’s el-Amud’dan uzaklaştırma cezasına mahkûm edildikleri, daha sonra uzaklaştırma cezalarının kaldırılarak ev hapsi cezalarını kendi evlerinde çekmelerine karar verildiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar