FİLİSTİN DİRENİŞ KOMİTELERİNDEN KRİTİK AÇIKLAMA

Filistin’deki Direniş Komiteleri, devrimci gençlerin sınır bölgesindeki gece şaşırtması faaliyetlerinin abluka kaldırılana kadar artarak devam edeceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1281 Tarih: 29 Ağustos 2021 22:32
FİLİSTİN DİRENİŞ KOMİTELERİNDEN KRİTİK AÇIKLAMA

Direniş Komiteleri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalcileri direnişin taleplerine boyun eğmek zorunda bırakmak için gençlerin yeni araçlar ve metotlar geliştireceklerini söyledi.
 
Direniş güçlerine ait alanların işgal ordusu tarafından bombalanmasının Filistin halkını direnişten alıkoyamayacağını belirten Direniş Komiteleri, Filistin halkının özgür ve onurlu bir yaşam için mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.
 
İşgal ordusunu saldırılarını ve Filistin'de kan dökmeyi daha ileri götürmemesi yönünde uyaran Direniş Komiteleri, işgalcilerin Filistin direnişinin çatışma kurallarının ve dengesinin değişmesine izin vermeyeceğini bilmeleri gerektiğini kaydetti.
 
İşgal güçlerinin dün gece Gazze’nin doğusunda gece şaşırtması faaliyetlerine katılan Filistinli gençlere ateş açması üzerine 11 kişi yaralanmıştı.
 
Yerel kaynaklar, onlarca gencin gece şaşırtması faaliyetlerine katılmak için Gazze kentinin doğusundaki Melike bölgesinde toplandığını, işgal güçlerinin gençlerin üzerine ateş açtığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, gençlerden 3’ünün gerçek mermiyle ve 8’inin plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve şarapnel parçasıyla yaralandığını açıkladı.
 
İşgal ordusu ayrıca dün gece yarısından önce Gazze Şeridi’ne üç ayrı hava saldırısı düzenledi.

Parstoday

Yorumlar