MAHMUD EZZEHAR SON GAZZE SAVAŞININ SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ (VİDEO ALT YAZILI)

 

Görüntülenme: 1242 Tarih: 29 Ağustos 2021 18:05
MAHMUD EZZEHAR SON GAZZE SAVAŞININ SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ (VİDEO ALT YAZILI)

Hamas’ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ezzehar, Nuceba Hareketi’nin Gazze muhabirine Direniş Cephesi’nin geleceği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Ezzehar, şunları söyledi:

MAHMUD EZZEHAR (HAMAS) :‘İsrail rejimi ve destekçileri, yani Batı ülkeleri ve kendi milletlerini temsil etmeyen Arap devletleri, İsrail rejiminin ebediyyen kalacağını ve Gazze'den çıkmasının imkansız olduğunu düşünüyorlardı. Ancak İsrail, Gazze'den çıkarıldı. Zamanla bu aşamaya gelebilen ve son savaşla da gücünün doruğuna çıkan Direniş, onların dayatmalarının boş olduğunu ve bölgede İsrail rejimine ve milli güvenliğine darbe vurmanın kesinlikle mümkün olduğunu gösterdi.

Yaşanan son savaş, İsrail’in milli güvenlik stratejisini dört açıdan hedef almıştı; ilk olarak, İsrail'in ilerlemesinin önüne geçilebileceği ispatlandı.

İkinci olarak İsrail diye anılan o toprakların asla emniyet içinde olmayacağı ve o toprakların tamamen direnişin hedefi olabileceği anlaşıldı.

Üçüncü olarak İsrail ordusu yenilmezdir teorisi yerle bir oldu ve ordu yenildi. İsrail rejimi çırpınıyor, özellikle de kuzeyde yaşanan son gelişmelerden sonra.

Dördüncü olarak Hizbullah'ın silahlı güçleri Lübnan ve Filistin’in işgal altındaki topraklarını hedef aldı. Ayrıca HAMAS da büyük bir ilerleme kaydetti. Bu ilerleme sadece manevi anlamda olmadı, hatta son savaşta askeri olarak da büyük bir gelişme gösterdi. Tüm bunlar, Allah'ın izniyle direniş programının geleceğinin olduğunu göstermektedir.

Bence bundan sonraki aşama; ne Trump ve çetesinin temsilciliğini üstlendiği Hristiyan Siyonizminin, ne İsrail rejiminin temsil ettiği Yahudi Siyonizminin ve ne de Körfez ülkelerinin ve para karşılığı taviz veren ülkelerin temsil ettiği Arap Siyonizminin faydasına olmayacaktır. Herkesin faydasına olan şey ise İsrail rejiminin son bulmasıdır.

İsrail rejimini zayıflatıp en son savaşa hazır olabilmemiz için, herkesin, mümkün olan her seviyede işbirliği yapması zorunluluktur. Zira bölgedeki tüm sorunların temel sebebi İsrail rejimidir. Darbelerin ve ülkelerdeki fakirliğin temel sebebi, Hristiyan ve Yahudi Siyonizmini razı etmek için çok büyük meblağların akıtılması, hepsi, İsrail rejiminin varlığından kaynaklanmaktadır.’

kudusgunu.com

NOT: Videoyu youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Dünya Kudüs Günü youtube kanalımıza abone olmayı unutmayınız.

Yorumlar