SİYONİST ORDU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Filistin halkına düşmanlığını çeşitli şekillerde tırmandıran işgal ordusu, dün gece yarısından sonra Gazze Şeridi’ne üç ayrı hava saldırısı düzenledi. 

Görüntülenme: 1140 Tarih: 29 Ağustos 2021 19:03
SİYONİST ORDU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal ordusunun Gazze kentinin güneyindeki Salahaddin alanına kısa aralıklarla gerçekleştirdiği iki hava saldırısında 4 füze attığını ve saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun’un doğusundaki bir tarım arazisine ve Humatu’s-Suğur güçlerine ait bir alana hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.
 

Filistin direnişinin işgal ordusu savaş uçaklarına yerden ateş açtığı kaydedildi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin dün gece Gazze’nin doğusunda gece şaşırtması faaliyetlerine katılan Filistinli gençlere ateş açması üzerine 11 kişi yaralandı.
 

Yerel kaynaklar, onlarca gencin gece şaşırtması faaliyetlerine katılmak için Gazze kentinin doğusundaki Melike bölgesinde toplandığını, işgal güçlerinin gençlerin üzerine ateş açtığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, gençlerden 3’ünün gerçek mermiyle ve 8’inin plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve şarapnel parçasıyla yaralandığını açıkladı.
 

Yangın çıkarıcı balon, patlayıcı ve gece şaşırtması birlikleri ortak operasyon odası, işgal yönetiminin duyurduğu iyileştirmelerin yetersiz olduğunu ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın devam ettiğini belirtmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar