YILBAŞINDAN BU YANA 1000 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ESİR ALINDI

 

Görüntülenme: 1240 Tarih: 28 Ağustos 2021 13:54
YILBAŞINDAN BU YANA 1000 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ESİR ALINDI

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, işgal rejiminin içinde bulunduğumuz yılda tutuklamalarda Filistinli çocukları özellikle hedefe yerleştirme uygulamalarını belirgin bir şekilde artırdığını vurguladı. Bu yılın başından itibaren işgal güçleri tarafından tutuklanan Filistinli çocuk sayısının 1000'i bulduğu, bunlardan 73 kişinin 14 yaşın altında olduğu belirtildi. 

Merkez'in müdürü olan araştırmacı Riyad El-Eşkar, işgal askerlerinin Filistinli çocukları planlı ve kasıtlı bir şekilde doğrudan hedefe yerleştirdiklerini, bunun işgal rejiminin en üst düzeyde yürüttüğü bir politika olduğunu; bunun amacının onları işgale karşı direnişe katılmaktan korkutmak olduğunu ifade etti. El-Eşkar, bu uygulamanın aynı zamanda onları eğitimden mahrum etmeyi ve geleceklerini yıkmayı; böylece zayıf ve korkak bir nesil meydana getirmeyi hedeflediğini dile getirdi. 

El-Eşkar, Filistinli çocukların tutuklandıkları ilk andan itibaren kötü muameleye ve işkenceye maruz kaldıklarına dikkat çekti. Çocukların bazen sabaha doğru evlere baskın düzenlenerek yataklarından kaldırılıp götürüldüklerini, bazen de caddelerde vahşi yöntemlerle, hakaretlerle, şiddetli bir şekilde darp edilerek tutuklanıp sorgulama merkezlerine götürüldüklerini, sonra da oralarda kendilerine işkence edildiğini söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar