HAMAS: SAVAŞIMIZ DÜŞMAN TÜM FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN ÇEKİLİNCEYE KADAR SÜRECEK

 

Görüntülenme: 1120 Tarih: 28 Ağustos 2021 08:07
HAMAS: SAVAŞIMIZ DÜŞMAN TÜM FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN ÇEKİLİNCEYE KADAR SÜRECEK

Geçtiğimiz cumartesi günü yaralanan ve bir hafta geçtikten sonra bugün sabah şehit olduğu açıklanan Filistinli çocuk Ömer Hasan Ebu'n-Neyl (12 yaş) için taziye mesajı yayınlayan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas); "Filistin'in her tarafına yayılmış olan bu öfke, Gazze'de abluka altına alınmış olan ahalimizin ve tüm halkımızın evlatlarından şehit olanların bu temiz kanları Filistin halkının özgür, direnen ve toprağında kalma konusunda kararlı olduğunu, abluka, saldırganlıklar ve yahudileştirme karşısında onu teslim etmeyeceğini teyit etmektedir." dedi. 

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, gasp edilmiş hakların tümünün geri alınması için düşmana karşı savaşın kesintisiz bir şekilde, düşmanın tüm Filistin topraklarından çekilmesine kadar süreceğini dile getirdi. 

Açıklamada, Kudüs Kılıcı Harekatı'nın Gazze'den Nablus'a, hatta Cenin'e ve Kudüs'e ulaştığına dikkat çekilerek; "Kudüs kılıcı kınına girmeyecek." denildi. 

Hamas, Gazze şehrinin Tuffah Mahallesi'nden olan ve işgal güçlerinin saldırısında aldığı yaraların tesiriyle bugün sabah hayatını kaybeden Ömer Hasan Ebu'n-Neyl adlı çocuk için de başsağlığı dileğini dile getirdi. 

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: "Ablukanın, yahudileştirmenin ve düşmanca saldırıların devam etmesi bizim de ablukayı kırmak için direniş ve mücadele yolunda devam etmemizi, Gazze'nin ve ahalisinin çektiği sıkıntıları sonlandırmamızı gerektirmektedir. Bu, bütün herkesin üzerine vatani bir görevdir."

İşgal güçlerinin 21 Ağustos Cumartesi günü Gazze şehrinin doğusunda düzenlenen gösteriye müdahale etmeleri sonucu 10'u çocuk 2'si ağır olmak üzere 41 Filistinli yaralanmış, yaralılardan 32 yaşındaki Usame Halid Da'ic'in 25 Ağustos sabahı hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 12 yaşındaki Ömer Hasan Ebu'n-Neyl adlı çocuğun da bugün sabah hayatını kaybettiği Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasıyla duyuruldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar