BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Bugün Batı Şeria'nın değişik yerlerinde, işgal rejiminin politikalarını ve yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla düzenlenen gösterilere işgal güçleri tarafından müdahalede bulunulması sonucu yaralananlar oldu.  

Görüntülenme: 1041 Tarih: 27 Ağustos 2021 11:59
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Batı Şeria'nın güney bölgesinde yer alan El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta'da yahudi yerleşim merkezlerinin genişletilmesini ve yeni yerleşim merkezleri inşa edilmesini protesto amacıyla düzenlenen gösteriye işgal güçleri müdahalede bulundu. Müdahalede göstericilerden bazıları tutuklandı. İşgal güçleri aynı zamanda gösteri alanına giden yolları kapattı ve trafiği durdurdu.

İşgal rejiminin arazilerini gasp etme tehdidinde bulunduğu Ummu'ş-Şakhan mıntıkasında ahali bugün Cuma namazlarını gasp tehdidiyle karşı karşıya olan arazileri üzerinde kıldı. 

Siyonist işgal rejimi El-Halil'in her tarafında değişik projeler için yahudileştirme faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor ve bu amaçla Filistinlilerin arazilerini gasp etmeye devam ediyor. 

Kalkilya'nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesinde 8 Filistinli işgalci askerlerin attığı lastik kaplamalı mermiyle yaralandı. Birçok kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. Kefer Kaddum'da yahudileştirme faaliyetlerine ve Irkçı Ayrım Duvarı'na karşı 2011'den beri haftalık gösteriler düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar