UNICEF GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

İşgal ettikleri Filistin topraklarında sürekli vahşet ve dehşet saçan siyonist canavarlar düzenledikleri korkunç saldırılarda çocuklara da hiçbir şekilde insaf etmiyor ve onları da hiç acımadan katlediyor ya da yaralıyorlar.  

Görüntülenme: 1092 Tarih: 27 Ağustos 2021 11:02
UNICEF GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamaya göre işgal güçleri Filistin'de, 7 Mayıs ve 31 Temmuz 2021 arasında geçen süre içinde 9 Filistinli çocuğu öldürürken 556 çocuğu da yaraladılar. 

UNICEF'in verdiği bilgilere göre işgalci saldırganlar çocuklara yönelik saldırılarında lastik kaplamalı mermilerin yanı sıra gerçek mermiler de kullanmaktan çekinmediler. 

İşgalci saldırganların Filistinli çocuklara sadece silahlı saldırıda bulunmakla yetinmedikleri aynı zamanda onları tutuklayarak eziyet ettikleri ve belirtilen süre içinde toplam 170 Filistinli çocuğu tutukladıkları dile getirildi. 

UNICEF yayınladığı son raporda, bütçesinin yeterli olmaması sebebiyle Filistinli mağdur çocuklara yeterince yardım etme imkânı olmadığını hatırlatırken, işgal güçlerinin geçtiğimiz Mayıs ayında Gazze'ye düzenledikleri saldırılarda 116 anaokulunu ve 140 okul binasını doğrudan hedef aldıklarını dile getirerek saldırılarda buraların önemli miktarda hasar gördüğü ifade edildi. 

Raporda işgal güçlerinin düzenledikleri son saldırılardan sonra bölgedeki Filistinli çocuklara yardım ihtiyacının da arttığına işaret edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar