HAMAS VE FHKC'NİN ORTAK ADAYI SEÇİMİ KAZANDI

 

Görüntülenme: 1073 Tarih: 27 Ağustos 2021 09:34
HAMAS VE FHKC'NİN ORTAK ADAYI SEÇİMİ KAZANDI

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Mühendisler Sendikası'nın 2021-2024 dönemi başkanlığını, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ittifakıyla oluşturulan Kararlılık Grubu'nun adayı Mühendis Nadiye Habeş kazandı. Seçimlerde başkan yardımcılığını Mühendis Ahmed Er-Recub, özel sekreterliği Ala Zuheyr, saymanlığı da Riyad Abdülkerim kazandı. 

Mühendisler Sendikası'nda dün (26 Ağustos Perşembe) sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi akşam saatlerine kadar devam etti. Akşam 18.00'de biten oy verme işleminden sonra sandıklar açılarak sayım işlemi tamamlandı. Sayım sonunda Hamas-FHKC ittifakıyla oluşturulan Kararlılık Grubu adaylarının seçimi kazandığı ortaya çıktı. 

Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra Hamas ve FHKC açıklama yaparak Mühendisler Sendikası'nın başkanlığını kazanmayı başaran kararlılık Grubu'nu tebrik etti. 

Hamas liderlerinden Abdurrahman Şedid yaptığı açıklamada; "Mühendislerin Kararlılık Grubu ittifakını, Mühendisler Sendikası başkanlık seçimlerinde elde ettiği üstün başarıdan dolayı tebrik ediyorum." diyerek, kazanan ekibin, halklarına hem genel alanda hem de mühendislik alanında hizmet vermede büyük başarılar göstermesini temenni ettiğini dile getirdi. 

Hamas ve FHKC bugün yaptıkları ortak açıklamada da Kararlılık Grubu'nun gerçekleştirdiği başarının, baskıcı ve özgürlükleri kısıtlayıcı anlayışın reddi anlamına geldiğine dikkat çekti. Açıklamada, yapılan ittifakın aynı zamanda ulusal alanda birlikte çalışmanın önemli bir örneğini ortaya koyduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar